Obavijesti

Show

Komentari 3

Otkrili zadnje riječi slavnog DJ-a Aviciija, do posljednjeg dana života pisao je sve u dnevnik

Otkrili zadnje riječi slavnog DJ-a Aviciija, do posljednjeg dana života pisao je sve u dnevnik
9

Uskoro izlazi službena biografija svjetski popularnog švedskog DJ-a Aviciija u kojoj će biti objavljeni novi detalji o njegovom životu i tragičnoj smrti. Dnevnik je pisao i za vrijeme vlastite borbe s ovisnostima

VIDEO

Šveđanin DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, preminuo je krajem travnja 2018. u 29. godini života. Iako je otvoreno govorio o borbi s depresijom i alkoholizmom, nitko nije ni slutio kakva tragedija je na pomolu. U 2019. godini izašao je njegov dokumentarac 'Avicii: True Stories', a sada stiže i knjiga. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

01:22

Autor Mans Mosesson u djelu 'Tim - Službena biografija Aviciija' donosi nove, nikad objavljene, detalje o njegovom životu i smrti. 

Naime, Mosesson je prilikom stvaranja biografije razgovarao s Timovom majkom Anki i ocem Klasom Berglingom te njegovim prijateljima i poslovnim suradnicima. U knjizi, koja izlazi uskoro, bit će objavljeni detalji Aviciijeva dnevnika u koji je zapisivao svoje osjećaje te su otkrivene posljednje riječi koje je zapisao.

- Teško mi je bilo prihvatiti da više neću piti. Svi su mi liječnici strogo rekli da pričekam barem godinu dana prije nego što popijem jedno obično pivo. Naravno da nisam slušao većinu liječnika, već samo one koji su mi rekli da je 'OK' pit, pod uvjetom da budem oprezan. Ignorirao sam savjete, bio naivan i nastavio turneje kojima se nije nazirao kraj - napisao je pokojni glazbenik.

- Koliko god ovo zvučalo deprimirajuće, tih nekoliko dana u bolnici bili su za mene pravi odmor. Iako sam bio lišen stresa, prvi put u šest godina osjećao sam se jako anksiozno - priznao je u dnevniku pa dodao: 

- Jedini način liječenja pankreatitisa bilo je čekanje, a prelazak iz ekstremne boli u nikakvu bol bio je apsolutno nevjerojatan. Pravo olakšanje u suludom rasporedu kojeg sam se do tada držao. 

Aviciijev otac o smrti sina: 'To je bilo poput prometne nesreće'
Aviciijev otac o smrti sina: 'To je bilo poput prometne nesreće'

Osim toga, Avicii je za vrijeme boravka u rehabilitacijskom centru na Ibizi pisao i o vlastitoj boli. 

- Kako bi uopće mogao razumjeti prirodu boli i način na koji mi šteti, netko mi je to trebao objasniti vrlo logično - u stilu špiljskog čovjeka. 'Zbog čega me sada boli? Zašto ova bol?', pitao sam se - napisao je pa u trećem licu zaključio: 

- Budući Tim nosi se s boli. Budući Tim nosi se s boli puno bolje nego sadašnji Tim jer sadašnji Tim ima puno više sadašnjih bolova koji su puno hitniji za rješavanje.

Naime, kako bi se izborio s problemima, Avicii je počeo koristiti tehnike meditacije s Mararishom Yagojem. On je bio indijski vjerski vođa koji se usredotočio na pokušaj dostizanja najdubljeg stanja svijesti u sebi. 

Koristeći njegove tehnike glazbenik je meditirao satima, unatoč tomu što mu je preporučeno samo 20 minuta dnevno. O novootkrivenom prosvjetljenju s indijskim vođom pisao je i u svom dnevniku. 

- Osjećam se kao da sam u novom načinu postojanja koji je vrlo nov i pomalo zastrašujuć. Kao da je u meni jedna velika pustoš, umjesto strahova koji su se danima taložili - napisao je Avicii. 

Pio 20 tableta na dan jer su mu rekli da ne izazivaju ovisnost...
Pio 20 tableta na dan jer su mu rekli da ne izazivaju ovisnost...

Dan prije smrti, DJ-jev poznanik se zabrinuo za njegovo stanje te je u vezi toga i kontaktirao njegova oca. 

- Prolijevanje duše je posljednja vezanost, prije nego što se ponovo pokrene - njegove su zadnje riječi koje je napisao u dnevniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina
Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl