Show

Komentari 3

Otkrili zadnje riječi slavnog DJ-a Aviciija, do posljednjeg dana života pisao je sve u dnevnik

Otkrili zadnje riječi slavnog DJ-a Aviciija, do posljednjeg dana života pisao je sve u dnevnik

Uskoro izlazi službena biografija svjetski popularnog švedskog DJ-a Aviciija u kojoj će biti objavljeni novi detalji o njegovom životu i tragičnoj smrti. Dnevnik je pisao i za vrijeme vlastite borbe s ovisnostima

Šveđanin DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, preminuo je krajem travnja 2018. u 29. godini života. Iako je otvoreno govorio o borbi s depresijom i alkoholizmom, nitko nije ni slutio kakva tragedija je na pomolu. U 2019. godini izašao je njegov dokumentarac 'Avicii: True Stories', a sada stiže i knjiga. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Autor Mans Mosesson u djelu 'Tim - Službena biografija Aviciija' donosi nove, nikad objavljene, detalje o njegovom životu i smrti. 

Naime, Mosesson je prilikom stvaranja biografije razgovarao s Timovom majkom Anki i ocem Klasom Berglingom te njegovim prijateljima i poslovnim suradnicima. U knjizi, koja izlazi uskoro, bit će objavljeni detalji Aviciijeva dnevnika u koji je zapisivao svoje osjećaje te su otkrivene posljednje riječi koje je zapisao.

- Teško mi je bilo prihvatiti da više neću piti. Svi su mi liječnici strogo rekli da pričekam barem godinu dana prije nego što popijem jedno obično pivo. Naravno da nisam slušao većinu liječnika, već samo one koji su mi rekli da je 'OK' pit, pod uvjetom da budem oprezan. Ignorirao sam savjete, bio naivan i nastavio turneje kojima se nije nazirao kraj - napisao je pokojni glazbenik.

- Koliko god ovo zvučalo deprimirajuće, tih nekoliko dana u bolnici bili su za mene pravi odmor. Iako sam bio lišen stresa, prvi put u šest godina osjećao sam se jako anksiozno - priznao je u dnevniku pa dodao: 

- Jedini način liječenja pankreatitisa bilo je čekanje, a prelazak iz ekstremne boli u nikakvu bol bio je apsolutno nevjerojatan. Pravo olakšanje u suludom rasporedu kojeg sam se do tada držao. 

Osim toga, Avicii je za vrijeme boravka u rehabilitacijskom centru na Ibizi pisao i o vlastitoj boli. 

- Kako bi uopće mogao razumjeti prirodu boli i način na koji mi šteti, netko mi je to trebao objasniti vrlo logično - u stilu špiljskog čovjeka. 'Zbog čega me sada boli? Zašto ova bol?', pitao sam se - napisao je pa u trećem licu zaključio: 

- Budući Tim nosi se s boli. Budući Tim nosi se s boli puno bolje nego sadašnji Tim jer sadašnji Tim ima puno više sadašnjih bolova koji su puno hitniji za rješavanje.

Naime, kako bi se izborio s problemima, Avicii je počeo koristiti tehnike meditacije s Mararishom Yagojem. On je bio indijski vjerski vođa koji se usredotočio na pokušaj dostizanja najdubljeg stanja svijesti u sebi. 

Koristeći njegove tehnike glazbenik je meditirao satima, unatoč tomu što mu je preporučeno samo 20 minuta dnevno. O novootkrivenom prosvjetljenju s indijskim vođom pisao je i u svom dnevniku. 

- Osjećam se kao da sam u novom načinu postojanja koji je vrlo nov i pomalo zastrašujuć. Kao da je u meni jedna velika pustoš, umjesto strahova koji su se danima taložili - napisao je Avicii. 

Dan prije smrti, DJ-jev poznanik se zabrinuo za njegovo stanje te je u vezi toga i kontaktirao njegova oca. 

- Prolijevanje duše je posljednja vezanost, prije nego što se ponovo pokrene - njegove su zadnje riječi koje je napisao u dnevniku. 

Najčitaniji članci