Slavonci će se oprostiti od Kiće uz tamburu: 'Bit će postavljen videozid s njegovim fotkama' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 9

Cijela Slavonija oprostit će se od Kiće: Bit će videozid i ruže, a pjevat će se u sedam gradova

Cijela Slavonija oprostit će se od Kiće: Bit će videozid i ruže, a pjevat će se u sedam gradova
5

Svatko će u svom šoru napraviti najbolje što može. Uostalom, našem Kruni i Hrvatska je bila mala, rekao je Tihomir Slivka, član izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije

VIDEO

Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Krunoslava Kiće Slabinca bit će u četvrtak 19. studenog u 12.40 sati na Zagrebačkom krematoriju na Mirogoju. Njegovi Slavonci od glazbenika će se oprostiti, prigodno, uz zvukove tambura. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kićo Slabinac 01:03

Član izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije, Tihomir Slivka, rekao je da će koncert u Osijeku, koji će trajati sve do 21 sat, biti pod strogim epidemiološkim mjerama, piše Glas Slavonije.

- Kako drukčije nego glazbom oprostiti se od prijatelja Krune, no naglašavam da nećemo prekoračiti broj od 50 glazbenika te će u 12.40 sati započeti izvođenje Kruninih pjesama, ali i zajedničkih kompozicija, uz neizostavnu 'Otiš'o je s mirisima jutra' što je evergreen slavonske tamburaške glazbe. Svi građani pozvani su da budu negdje blizu, no zamolit ćemo drage ljude, prolaznike i namjerne posjetitelje da se ne pravi gužva oko Trga Ante Starčevića gdje će biti postavljen i videozid s Kićinim fotografijama iz bogatoga glazbenog opusa. Ni Kruno to ne bi volio. Da može, danas bi odjenuo odoru civilne zaštite i pravio reda - rekao je Slivka.

Davor Puklavec/Pixsell

Dodao je kako će građani moći odati počast Kići i na promenadi gdje će na svakoj klupi biti desetci ruža. Svatko može odabrati svoju, spustiti se stepenicama do Drave i pustiti ružu Kići u spomen.

Poznati detalji ispraćaja Kiće: Bit će na Mirogoju, a u Slavoniji će mu u čast zasvirati i tambure
Poznati detalji ispraćaja Kiće: Bit će na Mirogoju, a u Slavoniji će mu u čast zasvirati i tambure

Inicijativi osječke podružnice HGU-a pridružili su se uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

- Svatko će u svom šoru napraviti najbolje što može. Ove preporuke županijskog Stožera mogu biti matrica koja se u tu nakanu i u to vrijeme može primijeniti u cijeloj Hrvatskoj. Uostalom, našem Kruni i Hrvatska je bila mala - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO