Obavijesti

Show

Komentari 1

'Otpao' je i Ferragosto: 'Odluka o odgodi festivala nije bila laka'

'Otpao' je i Ferragosto: 'Odluka o odgodi festivala nije bila laka'
3

Već kupljene festivalske ulaznice bit će važeće za 2021. Oni koji žele ostvariti povrat novca na ulaznice, mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020., objasnili su organizatori

VIDEO

Nastavljaju se otkazivanja glazbenih festivala zbog nepovoljne situacije uzrokovane korona virusom. Sada je 'otpao' i Ferragosto JAM.

- Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto JAM održimo ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, s dubokim žaljenjem i teška srca priopćujemo da smo zbog naglo pogoršane situacije s korona virusom i suviše zahtjevnih preporučenih mjera funkcioniranja primorani odgoditi festival za 2021. - poručili su organizatori.

Organizatori otkazuju festivale u Srbiji zbog korona virusa...
Organizatori otkazuju festivale u Srbiji zbog korona virusa...

- Prije svega nekoliko tjedana, kad smo presretni donijeli odluku o održavanju festivala u originalnom terminu, epidemiološka slika bila je izuzetno obećavajuća i s minimalnim brojem zaraženih, no aktualni nagli porast slučajeva i nova žarišta stavila su nas u poprilično neugodnu poziciju, s ponovnim osjećajem neizvjesnosti kako će se stvari odvijati do početka kolovoza. Imajući na umu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, izvođača i svih uključenih u festival, rizik od širenja zaraze i od sada vrlo izgledne ponovne zabrane većih okupljanja pred sam festival, a o kojoj se ovih dana već i spekulira, prevelik je, frustrirajuć i potencijalno bi nas doveo u još katastrofalnije i pogođenije stanje od ovog u kojem smo već i sada - dodali su.

Kažu da su posljedice korona krize već vidljive u uvjetima rada koji su osobito otežani i čine organizaciju još opsežnijom.

- Preporučene mjere koje su nam dane na provođenje izuzetno su zahtjevne te bi imale nezamisliv i posjetiteljima teško podnošljiv utjecaj na festivalsko iskustvo. Usprkos najboljoj namjeri da posjetiteljima pružimo opušteno uživanje u festivalu uz pridržavanje uputa po najvišim higijenskim i epidemiološkim standardima, nažalost nismo u mogućnosti organizirati adekvatnu provedbu. Također, zbog kompleksnih i strogo zadanih okvira stajanja/kretanja i ostalih nužnih pravila ponašanja Ferragosto ne bi predstavljao ni približnu razinu zabave po kojoj je poznat - objašnjavaju.

Svi festivali na Zrću su otkazani!
Svi festivali na Zrću su otkazani!

Naglasili su kako odgođeno izdanje Ferragosto JAM 13 festivala potvrđuje da će sva dosad najavljena imena nastupiti 2021., uz nova imena koja će biti otkrivena pravovremeno.

- Već kupljene festivalske ulaznice bit će važeće za 2021. Oni koji žele ostvariti povrat novca na ulaznice, mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020. - ističu.

- Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i zahvaljujemo svima na razumijevanju i senzibilitetu u ovim najtežim trenucima za glazbenu industriju. Do ponovnog susreta na Orahovačkom jezeru, apeliramo na podršku domaćih i regionalnih izvođača te skrećemo pažnju na direktnu pomoć održavanja naše glazbene scene živom - zaključili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac