Otvorena nova sezona večere za 5 na selu: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 3

Otvorena nova sezona večere za 5 na selu: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!'

Otvorena nova sezona večere za 5 na selu: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!'
7

Ugostiteljica Jasna Bralić je za prvu ovotjednu večeru pripremila ukusan tradicionalan jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Kremozna dubina, glavnog jela Crveno more i deserta Žuti biser

VIDEO

Viški tjedan u showu 'Večera za 5 na selu' započeo je s opuštenom ekipom, veselom atmosferom, fantastičnom spizom i visokim ocjenama!

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Olja Einfalt 01:14

Ugostiteljica Jasna Bralić otvorila je 13. sezonu RTL-ove kulinarske emisije 'Večera za 5 na selu', koja se ovaj tjedan odvija na otoku Visu, točnije njegovoj južnoj strani u naselju Rukavac.

Jasna je za prvu ovotjednu večeru pripremila ukusan tradicionalan jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Kremozna dubina, glavnog jela Crveno more i deserta Žuti biser, a u goste su joj došli kuharica Kristina Žižić, umirovljeni ugostitelj Ivan Madunić, kemijska tehničarka Darka Rakić te kći večerašnje domaćice - Katarina Bralić, koja radi kao domaćica na brodovima.

Jasna je jela napravila brzo i s lakoćom, a gosti su se počeli upoznavati na putu do Rukavca. Kombi je prvo pokupio ženski dio ekipe, a zadnji je došao Ivan i odmah zadovoljno komentirao:

- Lipo mi vas je vidit! Očekiva sam par starih baba s dva viklera.

 A kad su se svi skupili, Katarina je ostatku ekipe otkrila da idu na večeru kod njezine mame, koja je goste dočekala dobro raspoložena i ponudila ih domaćom rogačicom, višnjevačom i travaricom.

- Aperitiv je bio dobar i osjeti se da je domaći, čak sam ga i ponovio - rekao je Ivan, a i ostatku ekipe se svidio pa su svi popili po dvije čašice.

Uskoro su počeli su s gozbom i domaćica je iznijela prvo jelo - rižoto od lignji.

- Rižoto je lijepo izgledao, bilo je ukusno - rekla je Kristina, a Katarini i Ivanu bilo je odlično.

- Mogao je malo bolje izgledati, ali bio je jako ukusan pa mi to nije smetalo - komentirala je Darka, a Ivan dodao:

- Bilo je upravo ono što sam očekivao!

Nakon pohvala za rižoto od lignji Jasna je poslužila brudet od jastoga.

- Izgledalo je prilično jednostavno, mislim da je falilo malo dekoracije - rekla je Darka, a Ivan je nastavio zabavljati dame vicevima o plavušama.

- Imam dosta dobar repertoar viceva, ali malo su nezgodni za televiziju - rekao je ugostitelj i nastavio uživati u jastogu.

- Očistim ga ko zub vrimena.

-  I ostali su uživali u glavnom jelu, a Kristina je zaključila:

- Prsti su se lijepili; bilo je ukusno i fino.

Na red je došao desert - rožata.

- Izgledalo je dalmatinski, a karamela je bila ludilo - rekla je Kristina, a Darka dodala:

- Malo je ona naranča poklopila sve.

Gosti su se toliko najeli da većina nije mogla do kraja pojesti desert, ali svima im se svidio.

- Ukusno, nije zagorio, Jasna je napravila sve što je tribala za taj kolač - komentirao je Ivan. Potom su stigli zabavljači i svi su zapjevali. 

Večera je bila jako uspješna, komplimenti su frcali na sve strane, a ocjene su naposljetku izgledale ovako: Darka je dala devetku jer je imala malu zamjerku - jastog je trebao biti malo bolje kuhan, Ivan je također dao ocjenu devet zato što je Jasna išla na sigurno i pripremila jastoga, Kristina je dala desetku jer joj je sve bilo ukusno i jako fino, baš kao i Katarina, koja je dala ocjenu deset zato što joj se svidjelo sve što je njezina mama pripremila. 

Jasnu su gosti nagradili visokim ocjenama, a kakva će biti ona u toj ulozi te što će sutra pripremiti profesionalna kuharica Kristina - ne propustite pogledati u novim epizodama 'Večere za 5 na selu' od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

FOTO Oženio se Matija Cvek!
INTIMNA CEREMONIJA

FOTO Oženio se Matija Cvek!

Pjevač nikad nije previše izlagao privatni život javnosti, ali zna se da je prošle godine prohodao s novopečenom suprugom Miriam Cikron. Krajem veljače ove godine postali su roditelji malene Lote