Obavijesti

Show

Komentari 2

'Ovakvi projekti olakšavaju nam neizvjesnu svakodnevicu'

'Ovakvi projekti olakšavaju nam neizvjesnu svakodnevicu'
1

Suradnja HNK i 24 sata koja omogućava praćenje odabranih programa iz repertoara Hrvatskoga narodnog kazališta na Youtube kanalu je hvalevrijedna inicijativa, kaže ministrica

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Na  YouTube kanalu 24sata predstavlja se suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i 24sata. Hit predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' otvorila je serijal predstava dostupnih svim gledateljima i čitateljima portala 24sata.hr i YouTube kanala 24sata kao i obožavateljima zagrebačkog HNK.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim zadovoljnih gledatelja, suradnju je pohvalila ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek (50).

Njezinu izjavu prenosimo u cijelosti: 

'U novonastalim okolnostima koje je izazvala epidemija bolesti COVID-19, u kojoj su zbog obustave svih kulturnih događanja pogođeni stvaratelji, umjetnici, kulturne institucije, organizatori kulturnih aktivnosti i naravno publika – pozdravljam svaku inicijativu koja omogućuje publici da u ovim teškim trenucima preko različitih medija i distribucijskih mreža osigura pristup kulturi.

U tom je smislu suradnja Hrvatskoga narodnog kazališta i medijske kuće 24 sata koja omogućava praćenje odabranih programa iz repertoara Hrvatskoga narodnog kazališta na YouTube kanalu hvalevrijedna inicijativa koja ima višestruku ulogu u društveno i gospodarsko osjetljivoj situaciji koja nas je pogodila.

Zahvaljujem se i svim drugim umjetnicima, umjetničkim organizacijama, udrugama i institucijama, muzejima i drugim baštinskim institucijama koji u virtualnom svijetu nude svoje sadržaje koji svakim danom dobivaju sve više pratitelja i publike.

Razvoj i trajanje trenutačne situacije ne možemo sa sigurnošću predvidjeti i zato takvi projekti, kao i kultura općenito, mogu pridonijeti da kao pojedinci i društvo lakše prebrodi ovu zdravstvenu, društvenu i gospodarsku krizu.

Pozivam još jednom sve naše sugrađane da na stranicama Ministarstva kulture https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24303 i na drugim platformama prate ponuđene kulturne sadržaje i da se naravno disciplinirano pridržavaju svih uputa vezano uz ograničavanje kretanja i zaštitu zdravlja.'

Širimo oduševljenje: Projekt s kazalištem je zadivio gledatelje
Širimo oduševljenje: Projekt s kazalištem je zadivio gledatelje

Predstave na Youtube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

#zajedno24sata