Domaćica je gostima je spravila večeru od tradicionalnih namirnica pa su se tako na njezinom popisu našli suhi sir, kobasica, buncek, kiselo zelje, lungić, jabuka i svježi sir
Ovotjednu 'Večeru za 5 na selu' otvorila Nikolina: Odala počast tradiciji i dobila dvije desetke!
Zastupnica u osiguranju Nikolina Mikočević otvorila je ovotjednu 'Večeru za 5 na selu'. Dolazi iz sela Petrovec kod Siska, a u show se prijavila zbog dobre zabave i stjecanja novih prijateljstava. Ugostila je tajnicu Mateu Lovrenščak, kuhara Zorana Tota, umirovljenog branitelja Olivera Sučevića te prodavačicu Branku Sučević.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ekipi je spravila večeru od tradicionalnih namirnica pa su se tako na njezinom popisu našli suhi sir, kobasica, buncek, kiselo zelje, lungić, jabuka i svježi sir. Nikolina je u konačnici zaradila visokih 36 bodova te niz komplimenata na račun svoje večere, a posebno glavno jela i deserta.
Nikolina je pripravu svoje večere započela pripravom deserta kojeg je nazvala 'Mamino djetinjstvo'. Radilo se o štrudli od jabuka.
- Domaćin je jako vezan za roditelje, vjerojatno se radi o nekom maminom starinskom receptu - prognozirala je tajnica Matea. Složili su se s njom supružnici Branka i Oliver.
- Vjerujem da će koristiti jabuke, a možda i svježi sir - rekao je kuhar Zoran. 'Jabuke su sigurno domaće, reske', dodali su Oliver i Branka.
- Što se tiče štrudla, svemu me naučila moja baka, mama od moje mame, svemu nas je naučila - ispričala je Nikolina o desertu. Uz jabuke, za štrudlu je koristila i svježi sir od njezine mame.
- Netko voli jabuke, a netko sir - ja volim i jedno i drugo pa se nadam da će tako i gosti - rekla je.
Nakon vješte priprave štrudli od jabuke i sira, Nikolina se bacila na glavno jelo - 'Tatinu gibanicu'.
- Moja baka i djed na selu su znali praviti gibanicu, uvijek bi nas to dočekalo. Radujem se što ću je probati - otkrio je Zoran.
- Zbunjuje me ta gibanica, što bi to moglo biti znači, ovo tatina, možda tata tako sprema", jasna je bila Branka. Glavno jelo bila je, objasnila je Nikolina, punjeni lungić s dimljenim sirom. Domaće lungiće dobavila je kod svojih roditelja. 'Bit će nešto rolano', dobro je predosjetio Oliver. Nakon punjenog lungića, na red je došlo i predjelo - 'Okus mog zavičaja'.
- Govori mi da je domaćica vezana za ovaj kraj - jasan je Zoran. 'Moglo bi biti jako dobro i fino', dodao je Oliver.
- Možda suhi sir, kobasice, nešto s ovog područja - zaključila je o predjelu Matea. U predjelu su se našli kiselo zelje, buncek i krpice, a nakon što je i to bilo gotovo - Nikolina se prihvatila dekoracije stola.
Dok su tekle posljednje pripreme, gosti u kombiju su se polako upoznali. 'Možda se poznajemo odnekud', rekla je Matea Branki nakon što je ušla u kombi. Odmah su Branka i Oliver otkrili da su u braku, a onda im se u kombiju pridružio i Zoran. Oliver je bio sretan što je u ekipi i muškarac, a svidjelo se paru i što Zoranu nije smetalo što su u natjecanju supružnici. Nakon što se Nikolina odjenula u narodnu nošnju svog kraja, s dvije djevojke u nošnjama krenula je dočekati goste aperitivom. Na aperitivu su ekipu dočekali i tamburaši.
- Bio sam potpuno zbunjen kada sam ušao, stvarno se potrudila - komentirao je Zoran ekipu na dočeku.
- Predivno, u nošnji su, prekrasne - izjavila je Branka, a složio se i njezin suprug Oliver. Matea je ubrzo otkrila da Nikolinu poznaje.
- Čim sam vidjela Gabrijelinu sliku, znala sam gdje sam došla - otkrila je Matea. Iznenađenje je ekipu oduševilo, a neki su i zaplesali. Ekipa je za aperitiv probala liker od limuna, a potom su se zaputili na predjelo. Kiseli kupus, krpice i zelje stigli su na stol kao predjelo.
- Ostao sam ugodno iznenađen kada je servirala tanjur ispred mene, veliki sam ljubitelj krpica sa zeljem i podsjeća me na moje djetinjstvo - izjavio je Zoran o predjelu.
- Mogu ti reći da si me ugodno iznenadila s krpicama sa zeljem, to mi je jedno od najdražih jela - pohvalio je Zoran Nikolinu. Uz kupus i krpice te buncek, Nikolina je ekipi poslužila i platu s domaćim suhomesnatim proizvodima. Dok je Oliveru to bilo sjajno, njegova supruga Branka komentirala je da joj je bilo pomalo previše.
- Krpice su bile fine, buncek mekan, skuhan - dodala je Branka.
- Bilo je stvarno fino, mekano, super - komentirao je predjelo Oliver.
- Probao sam komadić, meso je bilo kuhano kako treba, začinjeno, nemam nikakvih primjedbi - zaokružio je komentarom sve Zoran.
Ekipi je Nikolina nakon predjela servirala 'Tatinu gibanicu'.
- Mi krumpir sa špekom zovemo tako jer tata to najbolje priprema - objasnila je Nikolina otkud naziv jela. Posebno se to svidjelo Oliveru, koji voli domaće namirnice. 'Malo živne čim vidi domaće namirnice, voli on to', ispričala je Branka o svom suprugu.
- Glavno jelo je bilo odlično. Inače sam ljubiteljica gljiva - rekla je Matea. Sasvim u redu je bilo i Zoranu.
- Meso je bilo punjeno sa sirom, to me oduševilo. Domaći sir je bio, vidi se po okusu - zaključio je kuhar.
'Svinjetina sa sirom je bila ukusna i mekana', dodala je Branka. Nakon pohvala na račun glavnog jela, Nikolina je ekipi poslužila i desert - 'Mamino djetinjstvo'.
'Primamljivo je izgledalo, domaće', komentirala je Branka desert.
- Štrudla od jabuka mi je bila jako fina, svidjelo mi se domaće vučeno tijesto - dodala je. Zoranu se svidio desert, no štrudla od sira bila mu je manje ukusna.
'Bile su mi fine i jedna i druga', zaključila je Matea. Nakon ukusnog deserta, ekipi je Nikolina poklonila i prigodnu šalicu.
- Dirnula me večerom, pokazala je tradiciju, jako me dojmila - zaključio je Zoran nakon cijele večere.
Uskoro je stigla i dodjela ocjena. Matea je Nikolini dala 10 bodova, a isto je učinio i Oliver. 'Bilo je sve ukusno, fino i domaće', poručio je. Njegova supruga Branka dala je devet bodova.
- Nije desetka jer mi je u desertu štrudla od sira bila malo pretvrda i suha - zaključila je Branka. Zoran je Nikolini udijelio sedam bodova. 'Dekoracija je mogla biti malo bolja', zaključio je kuhar.