Obavijesti

Show

Komentari 0

Ozric Tentacles slave 30 god., stižu u Močvaru 20. listopada

Ozric Tentacles slave 30 god., stižu u Močvaru 20. listopada
1

Ozric Tentacles ove godine obilježavaju 30 godina rada benda. Tim povodom, bend je ispunio želju mnogih fanova time da su remasterirali i reizdali prvih šest albuma

VIDEO

Ozric Tentacles su psihodelični trance rock jam bend iz Engleske. Rođenje benda bilo je 1983. godine za vrijeme Stonehenge festivala kada su Ed Wynne, Joie Hinton, Roly Wynne i Nick 'Tig' Van Gelder imali prvi jam session te vrlo brzo nakon toga stekli popularnost na UK festival sceni.

Do danas su objavili tridesetak albuma koji su se prodavali u ogromnim naknadama, unatoč činjenici da nikada nisu potpisali ugovor za veliku izdavačku kuću. Kroz bend su prošli brojni članovi dok je jedino gitarist Ed Wyne ostao jedini originalni član Ozric Tentacles-a.

Ozrici su 1993. godine izdali "Jurassic Shift", album koji je dosegao #11 mjesto na British pop chartu i ušao u Top 10 na National Album Charts, te su se našli u časopisima poput NME i Melody Maker. To je bilo i još uvijek je zadivljujuće postignuće za bend bez hit singla, statusa zvijezde i bez velikog izdavača iza sebe.

Ozrici ove godine obilježavaju 30 godina rada benda. Tim povodom, bend je ispunio želju mnogih fanova time da su remasterirali i reizdali prvih šest albuma koji su rasprodani već preko 20 godina: "Erpsongs" (1985), "Tantric Obstacles" (1985), "Live Ethereal Cereal" (1986), "There Is Nothing" (1986), "Sliding Gliding Worlds" (1988), "Bits Between The Bits" (1989). Ti albumi su originalno bili dostupni samo na kazeti, ručno rađeni od benda i prodavali su se samo na festivalima i koncertima. 1993. godine te kazete su prebačene na CD-e a 1994. godine je izdan limitirani edition box set "Vitamin Enhanced" u naknadi od samo 5000 primjeraka. Albumi su sada remasterirani i sigurno će oduševiti svakog fana benda.

Ozrici su u Močvari nastupili 9.11.2004. i 17.11.2010., a sada stižu treći put. Ulaznice su u pretprodaji 75 kuna, a na dan koncerta 90 kuna. Vrata Močvare se otvaraju u 20 sati, a početak je oko 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili