Obavijesti

Show

Komentari 3

Pitanje o simfoniji zaustavilo je Ivana tri koraka do milijuna

Pitanje o simfoniji zaustavilo je Ivana tri koraka do milijuna
6

Džoker 'zovi' nije znao pripada li Sedma simfonija koja se naziva "Pjesmom noći" Antonu Bruckneru, Dmitriju Šostakoviču, Ludwigu van Beethovenu ili Gustavu Mahleru, što je bio točan odgovor

VIDEO

Iako je na 7. pitanju ostao bez dva džokera, Ivan iz Rogotina je u showu 'Tko želi biti milijunaš?' odustao na onom za 250.000 kuna. Priliku za pohod na milijun dobila je potom Gabrijela iz Zagreba, koja je pak na 6. pitanju također upotrijebila dva džokera no prešla je drugi prag i u sljedećoj emisiji popularna kviza, ne raspolažući džokerima, otvara 11. pitanje za 64.000 kuna.

Prvi natjecatelj, 37-godišnji Ivan Žderić iz Rogotina, dva džokera iskoristio je na pitanju za 4000 kuna. Koji ljubimac dr. Dolittlea ne zna ima li 183 ili 182 godine, glasilo je ono dok su se u ponudi odgovora našli papiga Polinezija, patka Pat-Pat, prase Gic-Gic te sova Tu-Tu. Iz sužena izbora upotrebom džokera "pola-pola" izostali su zatim patka Pat-Pat i prase Gic-Gic, no ljubitelj planinarenja i organizator kvizova ipak je zatrebao i pomoć znalaca. Nitko se nije javio, ali je za mišljenje upitan Ivan Jurić ustvrdio kako smatra da bi riječ mogla biti o papigi Polineziji, najpoznatijem životinjskom liku iz književna djela o čijoj popularnosti svjedoče brojne filmske ekranizacije i kazališna uprizorenja. Bio je to točan odgovor koji je znalčevu imenjaku donio spomenutih 4000 kuna. 

Iako mu je preostao džoker "zovi", natjecatelj je odlučio riskirati na 11. pitanju rekavši da je nakon Francuske, najtrofejnija na Tour de Franceu Belgija (a ne Velika Britanija, Italija ili Španjolska). Riskiranju je bio sklon i na sljedećem pitanju. Tražila se građevina koju su umjetnici Christo i Jeanne-Claude 1995. godine u potpunosti omotali tkaninom. Između Alhambre, Koloseja, Reichstaga i Louvrea odabrao je berlinski Reichstag i bio je u pravu. Naime, bilo je to jedno od najpoznatijih djela umjetničkog dvojca, ujedno i supružnika, koji su tu građevinu, na dvotjedni period, omotali u 100 tisuća četvornih metara sive tkanine.

Posljednjega džokera Ivan je iskoristio ne bi li ponudio točan odgovor na pitanje za četvrt milijuna kuna. No džoker "zovi" nije znao pripada li Sedma simfonija koja se naziva "Pjesmom noći" Antonu Bruckneru, Dmitriju Šostakoviču, Gustavu Mahleru ili pak Ludwigu van Beethovenu. Sugerirao je Mahlera istaknuvši kako uistinu nije siguran. Ivan je također ustvrdio kako i njega "vuče" Mahler no pošto se i u opusima ostalih navedenih slavnih skladatelja nalaze simfonijska djela nije previše dvojio o prepuštanju "vrućega" stolca sljedećem "najbržem prstu". Kviz je napustio sa 125.000 kuna i saznanjem kako je navedena Sedma simfonija djelo Mahlera, jednog od najznačajnijih skladatelja kasnog romantizma, nadahnuto Noćnom stražom, remek-djelom nizozemskog baroknog slikara Rembrandta.

Posljednja večerašnja natjecateljica, Gabrijela Kelemen iz Zagreba, također je iskoristila dva džokera na pitanju za niži iznos. Nastavnicu njemačkog jezika u dvije strukovne škole zbunilo je pitanje o ocu mitološkoga čudovišta Minotaura. Je li riječ o svetom lavu, biku, škorpionu ili jarcu? Posumnjala je na svetoga bika, ali i upotrijebila džoker "pola-pola". Ipak, naposljetku ni preostali ponuđeni odgovori, sveti bik i sveti jarac, nisu odagnali Gabrijelinu dozu nesigurnosti te joj je pomogao znalac Ivan rekavši da je sveti bik otac Pasifajina sina Minotaura. Osvojila je 2000 kuna.

Pao na pitanju za 32.000 kuna: Znate li vi kako se ispravno piše ime popularnog glumca?
Pao na pitanju za 32.000 kuna: Znate li vi kako se ispravno piše ime popularnog glumca?

Džokera "zovi" upitala je znači li ime Keanua Reevesa, Channinga Tatuma, Vigga Mortensena ili Idrisa Elbe "hladan povjetarac nad planinama". Džoker je jedino mogao isključiti Idrisa Elbu pa je, ne uspijevajući proniknuti u etimologiju riječi, preuzela rizik opredijelivši se za Keanua Reevesa. Ime toga glumca, čija bogata filmografija uključuje i ulogu protagonista megapopularne franšize Matrix, na havajskom znači "hladan povjetarac nad planinama" te Gabrijela lov na milijun kuna nastavlja u idućoj emisiji otvaranjem pitanja za 64.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'