Obavijesti

Show

Komentari 0

Hrvatski blues kojem se divi cijeli svijet stiže u Samobor

Hrvatski blues kojem se divi cijeli svijet stiže u Samobor
3

Nakon nedavno objavljene knjige "Našao sam dobar bend" nekadašnji basist legendarne Daleke obale, Boris Hrepić - Hrepa predstavit će novi album Sunnysidersa "10 kartolina sa daleke obale" 2.7. u Samoboru

VIDEO

Nakon šesnaest godina provedenih u Dalekoj obali, nekadašnji basist i usnoharmonikaš legendarne grupe, Boris Hrepić -Hrepa se prije šest godina vratio svojim glazbenim korijenima i s pjevačicom i gitaristicom Antonijom Vrgoč, koja glazbeno djeluje kao Ro La, osnovao blues duo Sunnysiders, u kojem komponira pjeva, svira akustičnu gitaru, ukulele, usnu harmoniku te stomp. U bendu djeluju još dva iskusna glazbenika Goran Gubić- Hans (jedan od doajena splitske novovalne gitarističke scene osamdesetih, te danas autor filmske glazbe) na električnoj i akustičnoj gitari, i Igor Paradiš Šparka (dugogodišnji bubnjar grupe Pips, Chips i Videoclips) na cajonu i udaraljkama.

Sunnysidersi iza sebe imaju niz uspjeha. Na drugom Hrvatskom Blues Challengeu u kategoriji solo-duo, izvodeći autorske pjesme na engleskom jeziku, Sunnysidersi su pobjedili i osvojili pravo da predstavljaju Hrvatsku na 27om International Blues Challengeu u Memphisu, USA. Na tom najvećem svjetskom natjecanju bluesa su i nastupili, početkom veljače 2011., te su u četvrtfinalu u konkurenciji samih američkih izvođača osvojili prolaz u polufinale, što je do sada najveći uspjeh Hrvatskih Blues Snaga. Predstavljali su Hrvatsku i na "European Blues Challengeu" u Toulouseu, objavili su čokoladnu ploču koja svira a njihov album prvijenac "Licence to Blues", Spona, 2011. nominiran je za diskografsku nagradu Porin.

U prosincu 2015. Boris Hrepić Hrepa objavio je i svoj literalni prvijenac Našao sam dobar bend, o glazbenom odrastanju u Splitu 80tih i počecima Daleke Obale. Na splitskoj i zagrebačkoj promociji knjige Sunnysidersi su odsvirali nekoliko pjesama Daleke Obale u svom prepoznatljivom pop blues stilu, i to se svidilo publici te su odlučili, kao nekakvu dodatnu posvetu tom vremenu i Dalekoj Obali, snimiti album obrada pjesama kultnog splitskog benda. Album je nedavno objavljen pod nazivom 10 kartolina sa daleke obale a osim najavnog singla Ona zbori na njemu se nalazi još devet bluesy obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale: Volim Jimija, Tonka, Nemoj reći ništa više, 14 palmi, Sušac blues, Prolaze mi godine, Brod blues, Od mora do mora i Zadnja pjesma.

Knjigom „Našao sam dobar bend“ , o mom glazbenom odrastanju u Splitu tijekom 80tih i počecima Daleke obale, koja je objavljena krajem prošle godine obilježio sam 30 godina od osnutka Daleke obale, a s nedavno objavljenim albumom Sunnysidersa „10 kartolina s daleke obale“, na kojem su u bluesy maniru obrađene pjesme Daleke obale, obilježeno je 15 godina od umirovljenja Daleke obale. Eto,uspio sam u dva navrata obilježiti ta dva vremenska okvira,početni i završni, benda u kojem sam proveo 16 godina. Veliko mi je zadovoljstvo,a i glazbeni izazov, bilo vraćanje tim pjesmama nakon više godina, i ponovo ih proživljavati ovaj put kroz blues filter. Kako sam se bluesom bavio prije same Daleke obale, a i evo svirajući i komponirajući u Sunnysidersima duboko sam u njemu ovih zadnjih pet, šest godina, mogu reći da sam prošao cijeli jedan glazbeni krug života koji je eto na neki način sažet na ovom albumu. I sami koncerti Sunnysidersa sada su presjek moje glazbene karijere, sviramo  obrade nekih pjesama iz vremena samog rođenja bluesa, koje sam svirao u ranoj mladosti prije Daleke obale, tu su i Sunnysiders autorske pjesme s našeg prvog albuma, na engleskom, s kojima smo u Memphisu prošli u polufinale International Blues Challengea, te pjesme Daleke obale s našeg novog albuma. - rekao je Boris Hrepić - Hrepa uoči subotnjeg nastupa na Samobor Open Air Festivalu koji se održava 2.7. na Vugrinščaku.

Više informacija o Sunnysidersima saznajte na njihovim webFacebook stranicama.

Prati rubriku Samobor Open Air u kojoj donosimo više informacija.

 

 




 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rock, blues, jazz & funk pod zvjezdanim nebom Vugrinščaka
Samobor Open Air

Rock, blues, jazz & funk pod zvjezdanim nebom Vugrinščaka

Oni koji su prošetali do Vugrinščaka prošle subote osim u kartingu, sportu, pool partyju i bogatoj gastronomskoj ponudi mogli su uživati u vrhunskom rock, blues i jazz-funk koncertnom programu.

Zabava na vrhuncu: Samobor Open Air je bio hit vikenda
SVI SU UŽIVALI

Zabava na vrhuncu: Samobor Open Air je bio hit vikenda

LUDNICA U SAMOBORU Zadnjeg dana četverodnevnog festivala vozio se karting, igrao badminton i odbojka na pijesku te plesalo do zore
Posjetitelje na Samobor Open Air-u očekuje provod do jutra
VRHUNSKA ZABAVA

Posjetitelje na Samobor Open Air-u očekuje provod do jutra

Veliko finale Samobor Open Air-a na Vugrinščaku startalo je jutros od 9:00. Party traje do ranih jutarnjih sati. Ulaz je besplatan