Obavijesti

Show

Komentari 2

Pjevač benda 'Arcade Fire', Win Butler, optužen je za seksualno uznemiravanje: Negira optužbe

Pjevač benda 'Arcade Fire', Win Butler, optužen je za seksualno uznemiravanje: Negira optužbe
5

Što je najvažnije, svaka pojedinačna interakcija bila je uzajamna i uvijek između odraslih osoba koje su pristale na taj odnos, naglasio je Butler i dodao da ne može vjerovati da netko sada tvrdi da nije bilo tako

Frontmen kanadskog rock benda 'Arcade Fire', Win Butler (42) optužen je zbog neprimjerenog seksualnog ponašanja, prenosi Pitchfork.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Tri žene, inače obožavateljice benda, optužile su Butlera zbog susreta koji su bili 'neprimjereni zbog razlike u godinama i zbog odnosa moći te zbog konteksta u kojem su se dogodili'. 

Arcade Fire uživo u Berlinu

Četvrta osoba, koja je rodno fluidna, optužila ga je za dva čina spolnog uznemiravanja iz 2015. godine. Jedan se incident navodno dogodio kad su se skupa vozili automobilom, a drugi se put Butler navodno nepozvan pojavio u stanu osobe koja ga optužuje za neprimjereno ponašanje.

Butler je preko svojeg glasnogovornika poručio da je bio sa ženama koje ga optužuju, ali da su sve osobe pristale na seks s njim. Win je 'Arcade Fire' osnovao 2001. godine s Reginom Chassagne (46), s kojom se oženio 2003.

THE CANADIAN PRESS 2022-05-15

- Volim Regine svim svojim srcem. Skupa smo 20 godina, ona je moja partnerica u glazbi i u životu, moja srodno duša, i sretan sam i zahvalan što je pored mene. No ponekad je bilo teško održavati ravnotežu između uloga oca, supruga i kolege iz benda - započeo je Butler u svojoj izjavi. 

Arcade Fire uživo u Berlinu

U nastavku je priznao da je imao romantične i seksualne odnose s drugim ljudima dok je bio u braku. 

- Nema laganog načina da se ovo kaže, a najteža stvar koju sam morao napraviti jest da to kažem svom sinu. Većina tih veza bilo je kratkog vijeka, a moja ih je supruga bila svjesna. Naš je brak bio nešto manje konvencionalan od većine drugih brakova -  pojasnio je.

Arcade Fire uživo u Berlinu

- Što je najvažnije, svaka pojedinačna interakcija bila je uzajamna i uvijek između odraslih osoba koje su pristale na taj odnos - naglasio je Butler i dodao da ne može vjerovati da netko sada tvrdi da nije bilo tako. 

- Nikad nisam dotaknuo niti jednu ženu protiv njene volje, a svaka implikacija da jesam je jednostavno lažna - izjavio je Butler.

Arcade Fire uživo u Berlinu

Njegova supruga Regine podržava ga i i također je dala izjavu. 

- Win je moja srodna duša, partner u pisanju pjesama, moj suprug, otac mog predivnog dječaka. On je moj partner u životu i u glazbi 20 godina. I pored sve ljubavi u našim životima, također sam ga gledala kako prolazi kroz ogromnu bol. Stajala sam uz njega jer znam da je dobar čovjek kojem je stalo do ovog svijeta, našeg benda, njegovih fanova, prijatelja i naše obitelji - započela je u svojoj izjavi Regine. 

Život sa seksualnim predatorom R. Kellyem: 'Ponižavao me, ni na WC nisam smjela bez pitanja'
Život sa seksualnim predatorom R. Kellyem: 'Ponižavao me, ni na WC nisam smjela bez pitanja'

- Poznajem Wina još od prije nego smo postali 'slavni', dok smo bili samo obični studenti. Znam što mu je u srcu, i znam da nikada nije, i nikada ne bi, dotaknuo ženu bez njezina pristanka i sigurna sam da nikada nije - zaključila je Butlerova supruga. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'MORALA SAM SE VIŠE DOKAZIVATI OD MUŠKIH KOLEGA'