Obavijesti

Show

Komentari 0

Pjevačica Ether objavila je prvi samostalni hit 'Nemoj disati'

Pjevačica Ether objavila je prvi samostalni hit 'Nemoj disati'

"Nemoj Disati” je jedna od prvih pjesama koje sam 2016. godine napisala za ETHER. Tada sam još živjela i studirala u Zagrebu i sjećam se kako nisam mogla spavati jer su mi riječi, ritam samo navirale iz podsvijesti, rekla je

VIDEO

"Nemoj disati" prvi je samostalni singl pjevačice ETHER, iza čijeg imena stoji Nikol Ćaćić, svima dobro poznata vokalistica benda NLV. Kombinacijom zvukova ETHER nastoji prići bliže ideji svojega porijekla ili možda čak stvoriti taj geografski nepostojeći prostor, u kojemu svaki od njezinih slušatelja može pronaći i djelić sebe.

Taj zvuk postiže uz producenta Luku Vidovića i njegovu vještinu stvaranja. Glazbu pjesme "Nemoj disati" potpisuju Luka Vidović i Nikol Ćaćić, koja stoji i iza teksta singla, dok je na aranžmanu s njima radio Ivan Perković, inače trubač u pjesmi. Za produkciju, miks i master zaslužan je Luka Vidović.

- "Nemoj Disati” je jedna od prvih pjesama koje sam 2016. godine napisala za ETHER. Tada sam još živjela i studirala u Zagrebu i sjećam se kako nisam mogla spavati jer su mi riječi, melodija i ritam samo navirale iz podsvijesti, jedna po jedna. Kao da su već negdje bile zapisane. I nisam mogla izdržati nego otići ravno u sobu cimerice Dore, usred noći ju probuditi da bi joj “izvela” svoju prvu verziju pjesme uz pljeskanje i pjevanje. Zagrlila me i zahvalila mi se. Nakon toga sam mogla mirno i sretno spavati. Hvala i tebi Dora, to si mi bila prva publika", ističe Nikol.

Adrijana Baković o pjesmi 'Život vrti se u krug': 'Inspiracija su bili sportaši s invaliditetom'
Adrijana Baković o  pjesmi 'Život vrti se u krug': 'Inspiracija su bili sportaši s invaliditetom'

S 12 godina je stekla svoja prva iskustva na pozornici i od onda nastavlja razvijati svoj pjevački, autorski i izvođački “know how”. S 15 godina piše i sklada svoje prve pjesme na engleskom jeziku, a s 19 godina, zajedno s Lukom Šipetićem i Vedranom Grubićem, objavljuje prvi EP s tada osnovanim projektom NLV. 

Njihov istoimeni album našao se na brojnim listama najboljih domaćih albuma 2016. godine te su punili brojne koncertne prostore diljem Lijepe naše. Nakon pet godina aktivnog stvaranja i nastupanja, NLV je prekinuo djelovanje te je Nikol jedno vrijeme bila u glazbenoj stagnaciji. Upravo u tom razdoblju nastao je njezin samostalni projekt ETHER, koji je napokon ugledao svjetlo dana na oduševljenje njezinih brojnih obožavatelja.

ETHER krajem ove godine priprema i album prvijenac pod etiketom Basic & Rough.

POSLUŠAJTE PJESMU:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac