Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Plavo ludilo: Tisuće ljudi slavi 'Dinamovo proljeće' u Europi...

Plavi, plavi bili su svugdje, na majicama, zastavama i šalovima. U kratkome roku napunio se veći dio dvorane, a prvi izvođači brzim su ritmom zagrijali publiku...

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
25 komentara

Na velikom koncertu u dvorani Domu sportova, 'Dinamovo proljeće', pred tisućama navijača Modrih nastupaju kultni zagrebački bendovi Jura Stublić & Film, Tram 11, Kawasaki 3P i Šank. 'Proljeće' je cijeli Zagreb, ali i njegovu okolicu diglo na noge, a u tjedan dana bez problema je rasprodano preko dvije tisuće karata za ovaj glazbeni spektakl.

- Ovo je za nas jedna velika stvar, mi smo se potrudili. organizirati događanja da bismo ljudima vratili vjeru u klub. Želimo da se navijači opet povežu s klubom. Sportski rezultat na terenu cijelu tu priču dodatno je zakuhao. Nakon 49 godina, Dinamo je ponovno prezimio u Europi - rekao nam je netom prije koncerta Juraj Čošić, predsjednik udruge i kluba navijača 'Dinamo, to smo mi'.

- Ovo su zagrebački bendovi koji su gradili našu publiku i cijelu tu neku 'uličnu priču', svi su oni ljubitelji Dinama. Svi su s oduševljenjem prihvatili poziv za sudjelovanje na koncertu i svi su se rado odazvali. Vjerujem da će danas biti prva fešta. Svi su rekli da dugo nisu bili na stadionu - dodao je Čošić.

'PROLJEĆE' DIGLO ZAGREB NA NOGE Zajedno za Dinamovo proljeće: Rokeri i reperi ujedinjuju snage

Igrači kluba su se javili i bili su na izložbi, ali na koncert 'Dinamovo proljeće' ipak nisu došli zbog nedjeljne utakmice derbija hrvatskog prvenstva s Osijekom. I sam predsjednik udruge pozvao je navijače da dođu podržati svoj klub Dinamo.

- Pozivam navijače Dinama da dođu podržati igrače na Maksimiru. Naime, Dinamo ne igra samo europske utakmice, želimo da navijači budu na svakoj njihovoj utakmici. Nama je najvažniji Dinamo, a ne njegov protivnik - rekao je predsjednik i za sve koji joj stigli posjetiti izložbu otkrio odlične vijesti.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

- Izložba je produžena, galerija je slobodna sve do 1. ožujka gdje možete vidjeti najslavnija Dinamova proljeća. To je stvarno lijepa stvar - rekao je Čošić i pritom uputio poruku svim Dinamovim navijačima.

- Želim im da se prije svega lijepo zabave večeras, da se aktiviraju i da ponovno ostvare strast prema klubu - dodao je. Koncert je tek dio programa 'Dinamovo proljeće' koji će trajati do 19. veljače, a sastoji se od izložbe povijesnih eksponata, prikazivanja dokumentarnog filma i koncerta koncerta.

Svi oni na neki će način odati počast velikom uspjehu zagrebačkog kluba, a cilj cijele manifestacije je buđenje građanske podrške Dinamu. 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Već pred sam početak koncerta, oko male dvorane moglo se vidjeti sve generacije Dinamovih navijača kako očekuju koncert - od starijih generacija, do dječice koju su roditelji nosili na ramenima kako bi mahali s Dinamovim šalom.

Plavi, plavi bili su svugdje, na majicama, zastavama i šalovima, koji su zbog hladnog vjetra, koji je čitav dan puhao diljem Hrvatske, itekako došli korisni. U kratkom roku napunio se veći dio dvorane, a prvi izvođači su odmah brzim ritmom zagrijali mnogobrojnu publiku.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački punk bend Šank koncert je otvorio jednim od svojih poznatijih hitova 'Za kvart', a već na drugoj pjesmi je većina tribine ustala i zapjevala s bendom. 'Šutka', 'pogo' ili naguravanje koje je na bržim koncertima poznata stvar, sa svakom pjesmom širila se i uzimala sve veći krug diljem sredine dvorane. 

Pratite nas na našem Instagram profilu!

Naši partneri pišu
Message