Obavijesti

Show

Komentari 285

Pobjednica Dore Daria Kinzer, Jacques šesti put bez pobjede

Jacques Houdek, kojem je ovo bio šesti nastup na Dori, izgubio je pobjedu od Darie Kinzer. Ona će nas u Dusseldorfu predstavljati s pjesmom 'Lahor' Borisa Đurđevića

VIDEO

Daria Kinzer (22) predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Dusseldorfu. Javnosti dosad nepoznata pjevačica, koja se za pobjedu u finalu Dore borila s Jacquesom Houdekom (29), s osvojenih 9000 bodova pobjedila je u završnici 19. izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dora 2011.

Finalna, sedma po redu emisija Dore, započela je nastupom prošlogodišnjih pobjednica, grupe 'Feminnem' s pjesmom 'Lako je sve'. Prvi je nastupio Jacques Houdek s pjesmom 'Još ima nas' koju je napisala Lea Dekleva. Jacquesu je ovo bio šesti nastup na Dori, a nakon njega istu pjesmu otpjevala je i Daria Kinzer  koja iza sebe ima niz koncerata i nastupa u mjuziklima. Daria, koja s roditeljima živi u Beču, još nije izdala vlastiti album, a glazbenu karijeru nakon pobjede na Dori želi graditi u Zagrebu u koji se uskoro planira preseliti. 

'Daria, nauči hrvatski'

Daria, koja na Eurosongu želi pjevati na engleskom jeziku, izjavila je da nije očekivala pobjedu iako joj se nadala. Nakon što je proglašena pobjednicom iz publike se začuo ženski povik koji joj je bio upućen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nauči hrvatski - poručila joj je nepoznata djevojka koja je sjedila u neposrednoj blizini Jacquesove supruge Brigite.

Daria je rekla da se ne želi spuštati na takav nivo.

- Ne ljutim se, ali ako oni znaju francuski, engleski i njemački smatram to opravdanim - rekla je pjevačica nakon pobjede dok se Jacquesa za to vrijeme više nije moglo vidjeti na pozornici.

'Ja ću biti ja, ako odem u Dusseldorf, i dat ću sve od sebe'

Zadatak finalista bio je premijerno izvesti po tri pjesme koje su posebno za finale showa skladali Boris Đurđević, Lea Dekleva i Ante Pecotić. Nakon prvog dijela emisije i izvedbe triju pjesama zbrajali su se glasovi žirija i publike. Nakon što su finalisti ponovno izveli najbolje ocijenjenu skladbu gledatelji su imali pet minuta kako bi odlučili tko će pobijediti. U žiriju showa sjedili su Severina,Tonči Huljić i Andrej Babić. Nakon što se Seve u dugoj haljini pojavila na pozornici Tonči je rekao da odlazi s pozornice jer je očekivao da će se pojaviti u seksi stylingu kao i zadnji put, a ne u decentnom izdanju. Seve se na to našalila da nije došla u tom izdanju kako Aleksandra Kostandinova i Hloverku ne bi suspendirali.

Jacques se na pozornici potom predstavio s pjesmom 'Lahor' Borisa Đurđevića, autora pjesama grupe 'Colonia'.

- Čini mi se da sam ja najbolji kandidat na Eurosongu. Imam iskustva, super pjevam, a k tome i fenomenalno izgledam - rekao je Jacques u kratkom skeču.

Našalio se da radije ne bi izvodio koreografiju na Eurosongu, no zaključio je kako bi za pobjedu napravio sve.

 - Ja ću jednostavno biti ja, ako odem u Dusseldorf, i dat ću sve od sebe - rekao je Jacques koji se treći put na pozornici predstavio s pjesmom 'Stotinama godina' autora Ante Pecotića.

Publika oduševljeno skandirala nakon Darijine izvedbe

Publika je počela oduševljeno skandirati nakon što je istu pjesmu izvela Daria.

Nakon prvog kruga natjecanja u kojem je svatko od finalista izveo po tri pjesme, gledatelji su u desetominutnom glasovanju telefonom ili sms-porukama mogli glasovati za svoje kandidate. U pauzi je Petar Grašo premijerno s bendom 'Tonči Huljić i Madre Badessa' izveo tri pjesme iz radionice tandema Huljić-Goran Bregović.

- Imamo dva jako talentirana izvođača. Imamo Jacquesa koji je već dugo godina moj favorit  - rekao je Grašo. 

Nakon završetka glasovanja ocjene gledatelja i slušatelja trebale su se zbrojiti s ocjenama žirija. 

Severina: Bilo mi je teško odlučiti se

- Moram reći da je jako nezahvalno sjediti u žiriju. To je težak zadatak jer ocjenjujemo i snove pjevača. Bilo mi je jako teško odlučiti se - rekla je Severina.

Andrej je rekao da se vodio time da glasuje za pjesmu koja ga na prvu 'pogodi'.

- Ne sporim da će se moja odluka nekom činiti krivom. Glasovao sam na prvu 'loptu'- rekao je Andrej.

Huljić je rekao da bi autorima pjesama i pjevačima trebalo čestitati na hrabrosti.

-  Autori pjesama su prepoznatljivi po svom ukusu. Vodio sam se logikom što jednostavnije to bolje, da pjesma ostavi nekakav efekt te time kako bi zvučala na stranom jeziku - rekao je Huljić. 

- Zadovoljna sam svojom izvedbom. Nadam se da su bili zadovoljni i moji glasači. Htjela bih se zahvaliti svim navijačima- rekla je Daria.

Jacques se na to nadovezao riječima da su njegovi navijači slabi nakon čega se začulo skandiranje u publici. Zahvalio se svim navijačima te kolegama koji su mu dali podršku.

Imali smo naporan tempo - rekao je Houdek.

Darija će na Eurosongu pjevati pjesmu 'Lahor' Borisa Đurđevića

Glasovanjem žirija i publike odlučeno je da će oboje finalista u superfinalu nastupiti s pjesmom 'Lahor' Borisa Đurđevića koja je dobila najviše glasova te tako postala pjesma koja odlazi na Eurosong.

U superfinalu Jacques je još jednom na pozornici izveo pjesmu 'Lahor'. Nakon njega na pozornici se u kratkoj crnoj haljinici pojavila Daria i izvela istu pjesmu uz koreografiju pratećih plesača nakon čega su gledatelji dobili priliku u petominutnom glasanju odlučiti tko će nas predstavljati na Eurosongu. U pauzi tijekom zadnjeg glasovanja nastupio je i Boris Novković koji je otpjevao svoju pobjedničku pjesmu s Dore iz 2005. godine 'Vukovi umiru sami'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 285
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje