Show

Komentari 13

Počelo je suđenje Weinsteinu, u zgradu ušao uz pomoć hodalice

Počelo je suđenje Weinsteinu, u zgradu ušao uz pomoć hodalice

Bivša asistentica producenta, Mimi Haleyi, rekla je da ju je Weinstein seksualno napao 2006. Tužitelji tvrde da je Weinstein silovao drugu ženu, no njezino ime još nije javno objavljeno

Suđenje Harveyju Weinsteinu (67), bivšemu filmskom mogulu i producentu optuženom za spolno uznemiravanje i silovanje, počelo je na sudu na Manhattanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nekoć jedan od najmoćnijih holivudskih producenata do zgrade suda je prošetao uz pomoć hodalice. On je već ranije izjavio je da se ne osjeća krivim po optužbama za spolno uznemiravanje dviju žena u New Yorku.

Harvey Weinstein at The Court in New York

Bude li mu dosuđena najteža kazna, ona za silovanje, čeka ga doživotni zatvor. Dosad je ukupno 80 žena optužilo Weinsteina za spolno uznemiravanje koje traje već desetljećima, a među njima su neke velike filmske zvijezde.

Pictures of the Year

No ta je parnica odvojena od kaznenih prijava s kojima se Weinstein suočava u New Yorku, gdje je optužen za seksualno zlostavljanje dviju žena, jedne 2006., a druge 2013.

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein arrives at New York Supreme Court in Manhattan in New York City

Jedna od njih, bivša asistentica producenta, Mimi Haleyi, rekla je da ju je Weinstein seksualno napao 2006. Tužitelji tvrde da je Weinstein silovao drugu ženu, no njezino ime još nije javno objavljeno.

Javne optužbe brojnih žena pridonijele su pokretanju pokreta #MeToo u sklopu kojega su stotine oštećenih javno optužile moćne muškarce u politici, u medijima, na radnim mjestima i u show businessu za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje.

Film producer Harvey Weinstein sits inside Manhattan Criminal Court during an arraignment in the Manhattan borough of New York

Weinstein je optužbe podignute protiv njega negirao uz objašnjenje da su svi takvi susreti bili sporazumni. Inače, Weinstein i uprava njegova bankrotiranog filmskog studija početkom prosinca prošle godine postigla je nagodbu vrijednu 167 milijuna kuna s desecima žena koje su ga optužile za spolno zlostavljanje. 

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein departs from a court hearing in New York

Nagodba će privesti kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših zaposlenica koje su Weinsteina optužile za kaznena djela, od spolnog uznemiravanja do silovanja. 

Najčitaniji članci