Show

Komentari 20

Nagodili se: 30 Weinsteinovih žrtava podijelit će 167 mil. kn

Nagodili se: 30 Weinsteinovih žrtava podijelit će 167 mil. kn

New York Times izvijestio je u srijedu da je dogovoren sporazum koji uključuje Weinsteinove navodne žrtve u SAD-u, Kanadi, Britaniji i Irskoj. Prijedlog čeka konačno odobrenje od suda

Više od 30 žrtava koje su navodno podvrgnute seksualnom zlostavljanju holivudskog moćnika Harveyja Weinsteina (67) navodno su postigle nagodbu u iznosu od 167 milijuna kuna, koja bi dovela do kraja većinu parnica koje se vode protiv poznatog redatelja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

New York Times izvijestio je u srijedu da je dogovoren sporazum koji uključuje Weinsteinove navodne žrtve u SAD-u, Kanadi, Britaniji i Irskoj. Prijedlog čeka konačno odobrenje od suda, a nagodbu će platiti osiguravajuća kuća koja vodi stečaj tvrtke Weinstein. Ukoliko se to dogodi, 30 žrtava podijelit će navedeni iznos. 

No, osim što će dobiti novac, brojne žene ljute su jer Harryja neće sustići nikakva ruka pravde. Nedostatak osobne odgovornosti za bivšeg filmskog producenta izazvao je izraze razočaranja i bijesa kod nekoliko žrtava, a jedna od njih je glumica Katherine Kendall (50) koju je Weinstein navodno zlostavljao 1993. godine. 

 - Ne sviđa mi se to, ali ne znam kako dalje. Ne znam što zapravo mogu učiniti - izjavila je Kendall. 

Osramoćenog holivudskog producenta optužilo je više od 70 žena, uglavnom mladih glumica, za seksualne prijestupe. On je sve odbacio tvrdeći da je svaki seksualni odnos bio ostvaren uz pristanak. Dok su se optužbe protiv njega podizale, tvrtka ga je otpustila i podnijela zahtjev za stečaj, a izbacili su ga i s Akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Također je bio optužen i za prisiljavanje dviju žena na oralni seks. Lucia Evans, izvršna direktorica marketinga njegove tvrtke, rekla je kako je 2004. bila napadnuta u svom uredu, a Mimi Haleyi, asistentica u proizvodnji, tvrdila je da ju je Weinstein napao u svom stanu 2006, piše The New York Times.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci