Obavijesti

Show

Komentari 1

Pogledajte 10 klasičnih filmova za Noć vještica koji su dostupni na streaming servisima

Pogledajte 10 klasičnih filmova za Noć vještica koji su dostupni na streaming servisima
11

'Hocus Pocus' je prema platformi 'Vudu' najgledaniji film za Noć vještica svih vremena. U filmu tinejdžer Max i njegova mlađa sestra sele u Salem te slučajno probude tri vještice

VIDEO

Bliži se Noć Vještica, dan kojeg obilježavaju mračni i strašni motivi. U davnim vremenima se vjerovalo da se strašenjem tjerala smrt uoči Dana svih svetih, a na tu temu su snimljeni i mnogi filmovi. Pogledajte klasike ali i neke novije filmove koje mnogi vole pogledati na 'strašnu noć. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Groblje lutaka 01:12

Halloween (1978.)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kultni klasik, američki niskobudžetni horor film snimljen je 1978. godine, a režirao ga je John Carpenter (74). Radnja se odvija na noć vještica u Illinoisu. Iako je film niskobudžetni, postigao je ogromnu popularnost te je zaradio preko 30 milijuna dolara. Film prati Michaela Myersa koji pobjegne sa psihijatrije u svoje rodno mjesto gdje nastavlja s ubojstvima, ali ga u tome zaustavlja doktor Loomis. Film je dostupan na streaming servisu Amazon Prime Video. 

Hocus Pocus (1993.)

Prema platformi 'Vudu', ovaj Disneyev klasik iz devedesetih je najgledaniji film za Noć vještica svih vremena. U filmu tinejdžer Max i njegova mlađa sestra sele u Salem te slučajno probude tri vještice koje su bile pogubljene u 17. stoljeću. Zatim ih pratimo u njihovim (ne)zgodama dok pokušavaju probuditi svoje stare poznanike iz mrtvih. Film je dostupan na streaming servisu Disney +.

Rosemary's Baby (1968.)

Ovaj američki psihološki triler pod palicom Romana Polanskog smatra se jednim od najboljih horor filmova svih vremena. U filmu mlada Rosemary ostane trudna, ali ubrzo shvati da se mora suočiti s istinom o tajanstvenom porijeklu djeteta kojeg nosi u utrobi. Film je dostupan na platformi Hulu. 

The Nightmare Before Christmas (1993.)

Animirani klasik Tima Burtona bez problema pripada kategoriji filmova za Noć Vještica ali i onih božićnih. Ovaj američki animirani mjuzikl mračne fantazije je rađen tehnikom stop-animacije. Priča priču o Jacku Skellingtonu, kralju 'Halloween Towna' koji slučajno naiđe na 'Christmas Town' i planira preuzeti praznik. Film je dostupan na platformi Disney +. 

Hereditary (2018.)

Američki psihološki horor, pun paranormalnih prizora prati nesretnu obitelj koju proganjaju uznemirujući i tragični događaji. Mnogi kritičari su pohvalili ovaj horor koji se ističe u moru nekvalitetnih uradaka ovog žanra. Film je dostupan na Hulu streaming servisu. 

Scream (1996.)

Horor koji sadrži mnoge klasične elemente zastrašivanja. Ubojica odjednom počne opsjedati gradić Woodsboro i više nitko nije siguran. Uljez je psihopat uhodi žrtve, ismijava ih trivijalnim pitanjima i koristi horor filmove kao dio smrtonosne igre. Film je dostupan na streaming servisu Amazon Prime Video. 

Scary Movie (2000.)

Horor komedija je parodija na tip horor filmova koji su bili popularni devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon što je prošlo godinu dana otkako su se riješili tijela čovjeka kojeg su slučajno ubili, skupinu glupih tinejdžera uhodi nestašni serijski ubojica. Film je dostupan na Netflixu. 

IT (2017.)

Remake zloglasnog romana 'It' (Ono) spisatelja Stephena Kinga (75) iz 1986. po drugi je put ekraniziran prije nekoliko godina. U ljeto 1989. skupina zlostavljane djece se udružuje kako bi uništila čudovište koje se maskira u klauna i lovi djecu u gradiću Derryju u Maineu.  Film je dostupan na Netflixu. 

The Addams Family (1991.)

Još jedan Disneyev klasik malo mračnijih motiva, ali i dalje za cijelu obitelj. Film prati nesvakidašnju jezivu, ali simpatičnu obitelj Addams u čiji se život na mnogo godina vratio izgubljeni rođak Fester koji ne otkriva odmah svoje namjere. Film je dostupan na Netflixu. 

Jamie Lee Curtis: Zbog uloge u 'Noći vještica' našla sam muža, na tome ću uvijek biti zahvalna
Jamie Lee Curtis: Zbog uloge u 'Noći vještica' našla sam muža, na tome ću uvijek biti zahvalna

Mom's Got a Date with a Vampire (2000.)

Još jedan film iz kategorije horor-komedija. Brat Adam i njegova sestra Chelsea imaju velike planove za Noć vještica, a kako bi ih ostvarili svojoj mami dogovore spoj da ih ne ometa u njihovim aktivnostima. Kada njihov mlađi brat shvati da su mami dogovorili spoj s vampirom kreće borba u kojoj nastoje sačuvati svoje živote, ali i majku. Film je dostupan na streaming servisu Hulu. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom