Obavijesti

Show

Komentari 0

Pogledajte koje su pjesme u izboru za Cesaricu za Hit rujna

Pogledajte koje su pjesme u izboru za Cesaricu za Hit rujna
7

U konkurenciji su: Damir Kedžo s pjesmom Izbor je tvoj, Vatra s Javi se kad stigneš, Mia Negovetić s Mijenjam se, Miach feat. Hiljson Mandela s NLO te Jelena Rozga i Matija Cvek s hitom Zar je ljubav spala na to

VIDEO

Nakon što je Marko Kutlić osvojio Cesaricu za Hit kolovoza s pjesmom 'Budiš me', vrijeme je za odabir Hita rujna, a glasovanje je krenulo od ponedjeljka.

U konkurenciji su: Damir Kedžo s pjesmom Izbor je tvoj, Vatra s Javi se kad stigneš, Mia Negovetić s Mijenjam se, Miach feat. Hiljson Mandela s NLO te Jelena Rozga i Matija Cvek s hitom Zar je ljubav spala na to.

Glasovanje za Hit rujna traje do 21. listopada u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

'Bila sam Oliverova cesarica, zbog njega nisam imala tremu'
'Bila sam Oliverova cesarica, zbog njega nisam imala tremu'

Izbor je tvoj - Damir Kedžo

Nakon skoro godinu dana glazbenog zatišja, Damir Kedžo odlučio se publici predstaviti u drugačijem stilu s pjesmom „Izbor je tvoj“ kojom najavljuje treći studijski album.

Kedžo se s ovom pjesmom po prvi put predstavlja kao autor glazbe, dok stihove potpisuju Ivan Huljić i Matija Cvek. Ističe kako je na pjesmi radio godinu dana: “Prva ideja nastala je u studenom prošle godine i od tada sam ju radio s producentom Hrvojem Domazetom. Ivan Huljić i Matija Cvek su autori teksta koji savršeno opisuje i pojedine osobne borbe, a ujedno je i pjesma s kojom se publika može poistovjetiti. Okušavši se kao autor glazbe otvorio sam vrata prema novoj dimenziji u vlastitoj glazbi i neizmjerno se radujem pjesmama na kojima radimo.”

Javi se kad stigneš – Vatra

'Javi se kad stigneš' novi je, šesti po redu singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre. Glazbu i tekst potpisuje Ivan Dečak, dok je produkcija i dalje u sigurnim rukama Jure Ferine i Pavla Miholjevića. Video spot djelo je uspješnog mladog redatelja Filipa Gržinčića.

- U dugim vezama svađa među partnerima ne mora nužno završiti lošim i fatalnim ishodom. Ponekad iz svega iznikne pjesma, dok razgovor i poljubac pred spavanje često rješavaju i najzamršenija klupka ega. Takav je primjer pjesma ispred vas, pojačajte do daske, raspakirajte kofere i otpetljajte zapetljana ega - opisao je Ivan Dečak inspiraciju za pjesmu 'Javi se kad stigneš'.

Mijenjam se – Mia Negovetić

Nova pjesma Mie Negovetić 'Mijenjam se' ima snažnu poruku, a iza pjesme i poruke stoji upravo ona, kao autorica glazbe i teksta. Novu pjesmu moderne produkcije aranžmanski su oblikovali Mia Negovetić i Srđan Sekulović, dok je za vrhunsku produkciju spota zaslužna ekipa Lumiere Productiona na čelu s redateljem Artemom Dushkinom.

 - Prikazali smo ženu u svijetu medija, ogoljenu pred istinom koju drugi sami stvore na temu onoga što čuju ili misle. Što se zapravo skriva ispod njezine kože? Pritisak, seksizam, diskriminacija i sve ono što na dnevnoj bazi može sama o sebi pročitati, bez da je izvorno došlo od nje i njezine istine. Cilj ovoga spota je da dokažemo što se zapravo krije ‘iza zastora’ - opisala je Mia svoju novu pjesmu.

NLO – Miach FEAT. Hiljson Mandela

Perspektivna mlada glazbenica Miach objavila je novu pjesmu u suradnji s jednim od najatraktivnijih imena domaće glazbene scene, trap pionirom Hiljsonom Mandelom, pod nazivom 'NLO'. Ova pjesma jedna je od četiri priče koje se nalaze na EP-u 'Između nas'.

 - Pjesma ‘NLO’ je nastala tijekom ljeta te smo na njoj radili Mihovil Šoštarić i ja. Jedne ljetne večeri Miha i ja smo gledali film “Men In Black” te kada smo sljedeće jutro došli u studio, dok je Miha radio beat, ja sam inspirirana filmom počela pjevušiti ‘K’o da s drugog planeta si…’. Pogledali smo se i znali da je to to, te smo oko tog stiha i sagradili cijelu pjesmu. Kada je veći dio pjesme bio gotov, odmah nam je na pamet pao Hiljson i kako bi se njegov glas savršeno uklopio. Hiljsona oboje poznajemo s obzirom na to da je Miha radio s njim na njegovom albumu 'Mandela Effect' te smo mu se javili s idejom. Hiljsonu se pjesma svidjela te je snimio svoj vers i time savršeno zaokružio cijelu priču - ispričala je Miach.

Zar je ljubav spala na to – Jelena Rozga & Matija Cvek

Jelena Rozga priprema album na kojem će se naći 19 odabranih pjesama obrađenih u akustičnoj verziji. Ovaj je album pjevačica napravila sebi za dušu, ali i kao poklon svojoj publici .

Kako kaže, vodi se osjećajem i kod odabira suradnika, pa je na ovom putu u stopu prati njen suradnik, producent Srđan Sekulović –Skansi koji je napravio aranžmane za novi album, a prva pjesma kojom najavljuje album obrada je hita 'Zar je ljubav spala na to' koji je prije više od 20 godina kao članica grupe Magazin otpjevala s Tifom, bivšim pjevačem Bijelog dugmeta. Ovaj duet s njom je otpjevao Matija Cvek, jedan od trenutačno najpopularnijih mladih pjevača.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

ANKETA Tko će pobijediti na 68. izdanju Eurosonga u Švedskoj?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Tko će pobijediti na 68. izdanju Eurosonga u Švedskoj?

U velikoj završnici, osim našeg Baby Lasagne, nastupit će Grčka, Švicarska, Austrija, Latvija, Gruzija, Estonija, Izrael, Norveška, Nizozemska...

Fanovi Eurosonga ljuti jer ove dvije države nisu prošle u finale
'ŠOKIRAN SAM'

Fanovi Eurosonga ljuti jer ove dvije države nisu prošle u finale

Desetero izvođača iz druge polufinalne večeri Eurosonga je prošlo dalje u finale, dok njih šestero nije
Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca