Show

Komentari 165

Pokos: 'Otišla sam u Kanadu jer su me maltretirali bivši muž i primitivno hrvatsko društvo...'

Pokos: 'Otišla sam u Kanadu jer su me maltretirali bivši muž i primitivno hrvatsko društvo...'

Jako volim Kanadu, njenu kulturu i sigurnost koju mi pruža. Ako dobijem stalni boravak, nije mi strana ideja živjeti na dva kontinenta, otkrila je Vlatka

Poznata voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos svoju je sreću prije nekoliko godina odlučila potražiti u Kanadi. U razgovoru za Story otkrila je detalje i razloge svog odlaska, te kakav joj je život u Kanadi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- O Kanadi sam čula sve najbolje, poznavala sam neke ljude i željela sam otići što dalje od Hrvatske . govori Vlatka, dok je kao razlog istaknula dugogodišnje maltretiranje primitivnog društva i bivšeg supruga.

Radi u industriji visoke mode, barem dok ne riješi legalni status boravka.

- Dok ne riješite legalni status, ne možete planirati, a niti graditi željenu karijeru. Voljela bih se baviti turizmom, to je moja ljubav. Iako radi u industriji biznisa može biti lukrativan, u početku nisam nikoga poznavala, a sada već imam bogatu listu klijentica. Radim za YSL, ali i s drugima poput Diora, Chanela, Tom Fora.. - pojasnila je.

Voditeljica je jako zadovoljna sa situacijom u Kanadi. U ugovoru ima privatno zdravstveno osiguranje i životno osiguranje koje plaća poslodavac.

- Nemoguće je usporediti situaciju u Hrvatskoj i Kanadi. Nije samo stvar odnosa poslodavaca već i cijelog sustava. Ovdje imam razne vrste terapija, zubara, uvjeti su odlični.

- Odnos prema zaposlenicima je vrlo profesionalan, ali su pravila stroga. Jedna ozbiljna pogreška i bit ćete otpušteni. Čak i tada se može angažirati odvjetnik i dobiti otpremnina, radnička prava su ovdje jako velika. Uz to, za vrijeme razgovora za posao, ne smiju vas pitati apsolutno ništa o vašem privatnom životu.

Kako kaže, u Hrvatskoj je bila posljednji put prije dvije godine, na najviše joj nedostaju more i Dalmacija.

- Ponekad sanjam o zagrebačkim ulicama moje mladosti, nedostaje mi samo nekoliko dragih ljudi. S godinama shvatite da je većina ljudi vrlo sebična i neiskusna - iskreno će Vlatka koja ne krije da bi voljela živjeti negdje u Europi, bliže Hrvatskoj.

Najčitaniji članci