Obavijesti

Show

Komentari 5

Ponosna Jagoda Kumrić otkrila: 'Moj brat je postao najmlađi doktor znanosti u Hrvatskoj'

Ponosna Jagoda Kumrić otkrila: 'Moj brat je postao najmlađi  doktor znanosti u Hrvatskoj'
1

Marko je 2020. godine završio medicinu, a tijekom svog obrazovanja dobio je Dekanovu i Rektorovu nagradu. Dobio je i nagradu za mladog znanstvenika godine

Velika čast pripala je ovih dana Marku Kumriću (26), bratu splitske glumice Jagode Kumrić (31), koju znamo iz serija 'Kumovi' i 'Larin izbor'.

Splitska glumica vratila se na TV ekrane: 'Jedna sam od rijetkih koji žive od posla koji vole'
Splitska glumica vratila se na TV ekrane: 'Jedna sam od rijetkih koji žive od posla koji vole'

Marko je postao najmlađi doktor znanosti u Hrvatskoj, a njegovim uspjehom pohvalila se ponosna sestra koja je na Instagramu podijelila nekoliko fotografija sa slavlja.

- Ovo je moj brat Marko i danas je postao najmlađi dr. sc. među svim dr. med. u Hrvatskoj. Ja samo poziram i skupljam lajkove - pohvalila se Jagoda.

Marko je 2020. godine završio medicinu, a tijekom svog obrazovanja dobio je Dekanovu i Rektorovu nagradu. Dobio je i nagradu za mladog znanstvenika godine. Uz fakultet se bavi i sportom, vrlo je uspješan u judu, kao i njegov brat Zlatko.

- Doktorat mi se temelji na bolesti kardiovaskularnog sustava i to onoj koju mnogi zanemaruju, a kumulativno u svijetu ubije najviše ljudi. Radi se o hipertenziji, odnosno laički rečeno povišenom krvnom tlaku, dijagnozi koju mnogi imaju, ali često zanemaruju i nerijetko smatraju da ide u skladu s godinama. Sam doktorat ima dugo i nezanimljivo ime koje bi zvučalo pretenciozno da ga iznesem, ali može se reći da smo pokušali doprinijeti razumijevanju mehanizama koji su u podlozi razvoja visokog tlaka te djelovanje određenih dodataka prehrani u borbi s istom - ispričao je ranije Marko za Makarska Danas.