Obavijesti

Show

Komentari 3

Poslušali Oskarovku Frances: 'Zapošljavat ćemo više žena'

Poslušali Oskarovku Frances: 'Zapošljavat ćemo više žena'
5

Imam samo dvije riječi za vas: poticatelj uključivosti, povikala je Frances McDormand kada je osvojila Oscara za najbolju glumicu. Holivudski producenti su je čuli i odlučili usvojiti njen savjet

VIDEO

Paul Feig (55), američki redatelj poznat po hitu 'Djeveruše' iz 2011., izjavio je u utorak kako je njegova produkcijska tvrtka prihvatila tzv. poticatelj uključivosti (inclusion rider), najnoviju holivudsku ideju za osiguravanje veće raznolikosti na filmskim i televizijskim setovima.

Feig, među čijim filmovima se ističe i ženska verzija 'Istjerivača duhova' iz 2016., pridružio se time Mattu Damonu (47), Benu Afflecku (45) i zvijezdi 'Crne pantere' Michaelu B. Jordanu (31) u usvajanju inicijative koja se našla u središtu pozornosti nakon što ju je u svom govoru zahvale na ovogodišnjoj dodjeli Oscara spomenula dobitnica Oscara za najbolju glumicu Frances McDormand (60).

90th Academy Awards - Oscars Show – Hollywood

- S oduševljenjem objavljujemo da Feigco Entertainment službeno prihvaća 'poticatelja uključivosti' za sve naše buduće filmske i televizijske produkcije - objavio je Feig na Twitteru i pozvao druge filmske i televizijske tvrtke i studije da učine isto.

Damonova i Affleckova producentska tvrtka Pearl Street Films objavila je u ponedjeljak da je usvojila 'inclusion rider', a Jordan je prošlog tjedna najavio da će to učiniti i njegova tvrtka Outlier Productions.

'Inclusion rider', što bi u slobodnom prijevodu značilo poticatelj uključivosti, označava dodatak holivudskom ugovoru kojim se može odrediti postotak pripadnika određenog spola, rase i seksualne orijentacije koji trebaju biti zastupljeni među glumcima i osobljem pri snimanju filmova i televizijskih emisija.

Inclusion riders

Taj pojam smislila je znanstvenica Stacy Smith sa Sveučilišta u Južnoj Kaliforniji, koja proučava rodnu jednakost na filmu i televiziji, kako bi potaknula da se jednakost i uključivost reflektiraju na malim i velikim ekranima gdje su žene, manjinske etničke grupe i pripadnici LGBT zajednice i dalje podcijenjeni i premalo zastupljeni.

To praktički znači da bi film trebao odražavati stvarnu demografsku sliku okruženja u kojem se priča na ekranu odvija, objašnjava Smith koja je u utorak zahvalila Feigu jer već dugo promovira žene u svojim projektima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...