Show

Komentari 8

Potresni film o Srebrenici neće u kina, projekcije isključivo online

Potresni film o Srebrenici neće u kina, projekcije isključivo online

Režiju i scenarij potpisuje Jasmila Žbanić, a u filmu nastupaju Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh i drugi

nakon predstavljanja na nizu svjetskih filmskih festivala i kino distribucije u Bosni i Hercegovini, novi igrani film redateljice Jasmile Žbanić, 'Quo Vadis, Aida?', od četvrtka, 3. prosinca u 20 sati započinje online distribuciju u Hrvatskoj i regiji. 

Film će gledateljima biti dostupan isključivo online na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba, a publika je dobila priliku unaprijed pogledati isječak iz potresnog filma koji je zaintrigirao javnost.

Režiju i scenarij potpisuje Jasmila Žbanić, a u filmu nastupaju Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh i drugi.

- Osjećala sam ogromnu odgovornost pri odabiru načina da ispričam ove događaje. Ponekad mi se činilo kao da hodam po minskom polju, kaže Jasmila Žbanić o procesu rada na filmu. Aidina drama i njezine emocije srce su ove priče. Želim da film kod publike pobudi osjećaje i pitanja koja postavlja. Da su nizozemski vojnici pokazali više empatije, bi li ova tragedija imala tako strašan ishod? Čak i kad nas institucije i vlade iznevjere, još uvijek imamo slobodu osjećati druge i pomagati drugima - rekla je Žbanić.

Najčitaniji članci