Obavijesti

Show

Komentari 15

Povratak Kiće Slabinca: Veseli me odlazak na Splitski festival

Povratak Kiće Slabinca: Veseli me odlazak na Splitski festival
3

NEZAUSTAVLJIV Kićo Slabinac kaže da će pjevati dokle god može. Sretan je što ga glas i dalje dobro služi. Dogodine planira turneju po hrvatskim gradovima

VIDEO

Niko Bulić inzistirao je da se vratim na Splitski festival s ljubavnom baladom. On je za mene napisao pjesmu ‘Zlatna jesen’. I evo me natrag na Prokurativama nakon 28 godina, kaže Kićo Slabinac (72).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Prijatelji opet skupa na sceni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S Bulićem ga veže dugogodišnje prijateljstvo. Upoznali su se u Dubrovniku, gdje je Kićo nastupao za Novu godinu. Nastavili su se družiti i kad je Bulić postao ministar turizma, a Slabinac saborski zastupnik HDZ-a. Kićo se veseli povratku na Splitski festival, gdje je zadnji put nastupao 1989. godine s pjesmom “Nek’ se toči staro vino”.

- Veselim se ponovnom nastupu na Prokurativama nakon toliko godina. Bit će to povratak u lijepe godine. Po meni, pjesma ‘Zlatna jesen’ je vrsta glazbe koja fali na festivalima. Pjesma govori o našim zlatnim godinama. Kad su već prošle tolike godine, zgodno je zapjevati da su prošle brzo, kao san, kako i ide pjesma - kaže Kićo. Dodaje da ništa ne očekuje, osim pozdraviti se sa svojom starom publikom.

U Splitu prvi put bio na moru

- Splitska publika oduvijek mi je bila draga. Ne pjevam da postignem ne znam kakav uspjeh. Jako sam ponosan što sam pjevao u Splitu i u vrijeme kad je festival imao svjetski značaj - kaže veteran Slabinac. Prisjetio se da je njegov prvi susret s morem bio upravo u Splitu, kad je kao školarac došao na Bačvice.

- Odrastao sam na periferiji Osijeka s mnogim Dalmatincima. Od malena sam naučio pjevati dalmatinske pjesme i tako sam postao navijač Hajduka - nostalgičan je Kićo. Zbog zdravlja je od Nove godine krenuo na dijetu. Prije pet godina imao je moždani udar, zbog čega mu je bila oduzeta desna strana tijela. Tjednima se oporavljao u slovenskim toplicama. Onamo i dalje odlazi kako bi se vratio u formu. Dosad je skinuo šest kilograma. Odrekao se kobasica i kulena.

- Nisam krenuo na dijetu iz estetskih razloga već zbog zdravlja. Pjevača treba slušati, izgled je sporedan. Dobro sam, drži me glas, nikad bolje se nisam osjećao. Namjeravam i dalje snimati i pjevati - kaže Kićo.

Dogodine slavi 50. godina karijere i ide na turneju

Dogodine obilježava 50 godina glazbene karijere, kad planira turneju po hrvatskim gradovima.

- Nadam se da ću to doživjeti. Još se osjećam kao da sam u kondiciji i da mogu. Pjevat ću dokle god me glas služi. Čudna je politika prema starim pjevačima. Vani, što si stariji, to više vrijediš. Kod nas je obratno. Ljudi, ako imaju sreće, umiru u krevetu, a pjevači na bini - zaključio je uz smijeh.

Živi s bivšom suprugom

Slabinac stanuje u kući u Zagrebu sa svojim sinovima i s bivšom suprugom Dubravkom, s kojom je ostao u dobrim odnosima nakon razvoda. Prije tri godine poželio si je naći mlađu partnericu jer je, kako se našalio, zahrđao. Nedjeljom nastupa na plesnjacima, na kojima pjeva evergreene. Radi ih za umirovljenike na Maksimiru.

- Nagovaram svoje vršnjake da dođu na moj plesnjak umjesto da kod kuće čuvaju svoju unučad - našalio se Slabinac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život