Show

Komentari 4

Poznate sestre moraju na sud: Ukrale čipku za liniju gaćica...

Poznate sestre moraju na sud: Ukrale čipku za liniju gaćica...

Dvije različite vrste čipkane mustre navodno su korištene na dvije različite vrste donjeg rublja, a originalno pripadaju američkoj tvrtki Klauber Brothers

Sestre najpoznatijeg klana na svijetu Kardashian-Jenner, Kendall (24) i Kylie (22) optužene su za plagijat. Navodno su sestre ukrale čipkani dizajn tvrtke Klauber Brothers koja se posljednjih 160 godina radi proizvodnjom čipke. Kylie i Kendall optužene su da su u svojim modnim brendovima koristile detalje čipkane mustre koje originalno pripadaju američkoj tvrtki, a oni su ih tužili zbog krađe autorskih prava. 

Dvije različite vrste čipkane mustre navodno su korištene na dvije različite vrste donjeg rublja, a na službenoj stranici brenda 'Kendall + Kylie' stoji kako je većina čipkastih mustri zaštićena autorskim pravima. Američki proizvođači čipke zahtijevaju da se dva tipa gaćica koja sadrže njihovu mustru povuku iz prodaje, a cijena im trenutno iznosi devet dolara, odnosno 60 kuna. 

- Klauber je poznat po tome što koristi najnovije mehanizme za stvaranje jedinstvenih i kreativnih modnih predmeta kako bi razvili nove šare. Važno je istaknuti i da radimo na tehnikama koje unaprjeđuju umjetnost izrade čipke - stoji na službenoj stranici američke tvrtke. 

Ovo nije prvi put da su se sestre našle u pravnim problemima kad je njihov brend u pitanju. Prije dvije godine na majice brenda stavile su fotografije legendarnih glazbenika poput Tupac Shakura i Notorious B.I.G., za što nisu imale dozvole. Ubrzo su povukle majice iz prodaje te se ispričali obiteljima poginulih repera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Najčitaniji članci