Show

Komentari 6

Pravio show u Istri: Odjeven u biskupa blagoslovio Josipovića

Pravio show u Istri: Odjeven u biskupa blagoslovio Josipovića

Svijet je danas potresla vijest kako je preminuo legendarni osnivač Monty Pythona Terry Jones. Poznati komičar 2010. godine boravio je u Motovunu gdje je dobio nagradu, a onda je krenuo zabavljati posjetitelje...

Legendarni glumac i komičar Terry Jones preminuo je danas nakon teške i duge bolesti u 78. godini. Djelić svoje genijalnosti prezentirao je u Motovunu 2010. godine, kad je, primajući počasnu nagradu, napravio pravi show u ovom istarskom gradiću.

 

- Prekrasno mi je ovdje, a najbolje mi je vrijeme. Možda ste htjeli sunce, ali toliko uživam u kiši da je došla za mnom - poručio je Pythonovac te 2010. godine s pozornice, odjeven u biskupa.

Motovun film festival

- Nagovorili su me da se odjenem u biskupa i blagoslovim Hrvate i predsjednika Ivu Josipovića - rekao je tad komičar, dok je brojna publika uživala u njegovim skečevima.

Motovun film festival

U intervju za Jutarnji list otkrio je i kako mu taj Motovun 2010. godine nije bio prvi posjet Lijepoj našoj. 

-  Prvi put sam bio sad već davno, kad sam zapao u krizu srednjih godina pa sam se u aranžmanu za dvoje, pardon, u dva aranžmana za dva para, uputio na ljetovanje na otok Brač. Bilo je to za bivše države, Jugoslavije, a otkrit ću i tajnu informaciju da nam je tada početna stanica bila Beograd... Ovdje je tako škotski. Mislim da ću zavoljeti ovo mjesto ako se vrijeme ne popravi - poručio je tad Jones.

Motovun film festival Motovun film festival

Vijest o smrti za BBC je potvrdio njegov agent. Iza Jonesa ostali su supruga Anna Söderströ i djeca Sally (46), Bill (44) i Siri (10). 

- Terry je otišao u noći s 21. na 22. siječnja. Uz njega je bila supruga Anna. Dugo se i uz mnogo humora borio s rijetkim oblikom demencije, FTD-om. Proteklih dana njegova supruga, djeca i mnogobrojni prijatelji bili su stalno uz njega. Izgubili smo toplu, zabavnu, duhovitu i kreativnu osobu punu ljubavi koju su odlikovale beskompromisna osobnost, nevjerojatan intelekt i izvanredan smisao za humor - priopćila je Terryjeva obitelj.

Najčitaniji članci