Obavijesti

Show

Komentari 0

Predstava Dvojac bez kormilara premijerno u kazalištu Vidra...

Predstava Dvojac bez kormilara premijerno u kazalištu Vidra...
2

Svečana premijera predstave će se, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te za manji dopušten broj ljudi, održati u petak 18. prosinca s početkom u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti online

VIDEO

Iz produkcije nezavisnog i uvijek produktivnog Binocular teatra, kazališnoj publici poznatog po hit predstavama 'Postdiplomsko obrazovanje', 'Gospodin Kolpert' i 'Ponoćni boogie', stiže nova predstava, romantična komedija 'Dvojac bez kormilara'. Ta suvremena ljubavna drama nastala je prema autorskom predlošku Borne Armaninija, ujedno i umjetničkog voditelja Binocular teatra i redatelja predstave, a glumački dvojac koji će se na daskama koje život znače pozabaviti vječnom temom muškarca i žene u suvremenom društvu čine Marija Kolb i Ivan Horvat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najsigurnije iskustvo kupovine 01:51

Kako bi se dočarala cijela punina jednog takvog odnosa koji pulsira u zahtjevnom ritmu svakodnevice te portretira njegova suština u konstantnoj borbi spolova za prihvaćanjem i razumijevanjem koja seže još od biblijske teme Adame i Eve, priča je 'zaogrnuta' i pjevno-plesnim dionicama, za koje je zaslužan glazbeni tim u sastavu - Ivan Marincel na trombonu i Sonja Domitrović na alt saksofonu.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz autoreferencijalnu dimenziju protkanu blagom ironijom, ljubavna se veza nakon prvog susreta razvija kronološki, a uigrani glumački par bliskim, svježim jezikom (raz)otkriva sve one nesporazume u kojima smo se pokušali razumjeti, dok su između nas stajale razlike koje smo nastojali premostiti.

Tunel Grič idealno je 'kazalište'
Tunel Grič idealno je 'kazalište'

- Da bismo što bolje opisali svu komiku partnerskog odnosa, ne koristimo se samo autoironijom svih iskustava već parodijom na dramu kao takvu, koristimo se onomatopejom, oponašanjem životinja onako kao što su to činili u prvotnom ritualnom kazalištu. Koristimo se narodnim i međunarodnim poslovicama, portretirajući divnu različitost svakodnevice u punini njezine predivne nesavršenosti, jer 'mess is magic'. U pristupu ovoj tematici ne držimo se suhe dokumentarnosti bilježenja točaka stvarnosti, već sublimiramo jedno komedijsko tijelo double stand up pisma koje nastoji biti adekvatno i prezentno, a jedini ritam je onaj unutarnji koji se nameće kao prirodan i posve organski - pojasnio je idejno-sadržajnu potku, kao i dramaturške rukavce predstave, autor i redatelj Borna Armanini.  

Svečana premijera nove predstave 'Dvojac bez kormilara' će se, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te za manji dopušten broj ljudi, održati u kazalištu Vidra u petak 18. prosinca s početkom u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti online te na blagajni kazališta svaki dan od 15 sati, kao i na sam dan predstave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'