Obavijesti

Show

Preminuo je Damir iz Života na vagi: 'Liječnici su rekli da je tata bolje. Onda su zvali da je umro'

Preminuo je Damir iz Života na vagi: 'Liječnici su rekli da je tata bolje. Onda su zvali da je umro'
3

Damir je svojedobno u show ušao sa 173,9 kilograma. Za njega to nije bila igra, već pitanje života i smrti. Bio je kandidat u najgorem zdravstvenom stanju, a doktor mu je savjetovao da ne sudjeluje

VIDEO

Damir Leskovec, kandidat prve sezone showa 'Život na vagi' preminuo je u 49. godini. Tužnu vijest potvrdila nam je njegova kći Valentina.

- Na kisiku je bio dulje vrijeme radi problema s disanjem i dotokom kisika u krvi, imao je teži moždani prije tjedan dana i odmah je Hitnom dovezen na Sveti Duh. I od tad su mi govorili da je bolje i da ide na bolje. Jučer su me zvali da je umro u 5:15 - rekla nam je Valentina. 

O njegovoj smrti oglasili su se i s RTL-a.

- Duboko smo potreseni viješću o Damirovu preranom odlasku. Izražavamo duboku sućut obitelji i prijateljima. Neka mu je laka zemlja - rekli su nam. 

Vijest o Damirovoj smrti potresla je i Gabrijelu Crnjac, njegovu kolegicu iz showa.

- Saznala sam od kolegice iz showa pa sam stupila u kontakt s njegovom kćeri da izrazim sućut i pitam što se dogodilo. Rekla je da je imao problema s plućima, prije tjedan dana je imao moždani udar, ali je bio dobro i oporavljao se tako da je ovo iznenada. Ne sjećam se točno kada smo se čuli, ali nakon showa smo se par puta čuli. Uvijek me obavezno pitao kako kile i bilo mu je drago što kile nisam vratila, i govorio mi je da se trudim da skinem sve što imam i da me razumije, jer i on dugo vodi borbu s kilama. Bio je dobar i napaćen čovjek s dušom većom od svemira - ispričala je za 24sata.

Damir je bio obućarski tehničar po zanimanju, a u emisiji se prije tri godine predstavio kao samohrani otac tada dvadesetogodišnje djevojke Valentine s kojom je živio u Zagrebu. Supruga mu je umrla prije 14 godina. Unatoč lošem zdravstvenom stanju radio je kao vozač i zaštitar kako bi kćeri pružio što kvalitetniji život i podigao je na noge. 

U show je sa 173,9 kilograma. Za njega to nije bila igra, već pitanje života i smrti. 

- Ja sam bio kandidat koji je u ovaj show ušao u najgorem zdravstvenom stanju. Doktor mi čak nije savjetovao da sudjelujem, ali morao sam nešto napraviti - rekao je svojedobno Damir.

Govorio je kako je sam kao i većina drugih kandidata koji su u showu, prošao neku vrstu maltretiranja i ponižavanja zbog kilograma. 

- Namjerno bih u autobusu sjeo na mjesto gdje su još četiri mjesta. I nitko ne želi sjesti kraj vas jer eto valjda je debljina zarazna. I ljudi vas preziru. I to mi je bio još jači motiv. Zanima me kako će biti kad se vratim nazad u taj isti autobus, a ja pucam od smijeha - govorio je Leskovec. 

Preminula Vanja (30) iz 'Života na vagi': Kolege se opraštaju
Preminula Vanja (30) iz 'Života na vagi': Kolege se opraštaju

A prije nešto više od tri mjeseca preminula je i Varaždinka Vanja Žikić, koja je sudjelovala u trećoj sezoni 'Života na vagi'. Imala je 30 godina. Umrla je u riječkoj bolnici nakon što se pet dana borila s bakterijskom upalom pluća. Imala je 30 godina. 

- Duboko smo potreseni viješću o Vanjinom preranom odlasku. Vanja je bila divan prijatelj, član tima i kandidat naše treće sezone projekta 'Život na vagi'. Izražavamo duboku sućut obitelji i prijateljima. Neka joj je laka zemlja - potvrdili su nam tada s RTL-a. 

Samoj je sebi po ulasku napisala obećanje u kojem je, između ostalog, spomenula kako će svojim roditeljima pokazati da je uspjela bez njih. Bila je prva kandidatkinja koja je ispala iz treće sezone 'Života na vagi'. Za vrijeme boravka u kući izgubila je 8,4 kilograma.

Ispraćaj Damira Leskovca bit će u srijedu 28. listopada u 13.40 u krematoriju na Mirogoju, a Sveta misa zadušnica služit će se istog dana u 17,30 u crkvi svetog Antuna Padovanskog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja