Show

Komentari 69

Preminuo je Đorđe Balašević...

Preminuo je Đorđe Balašević...

Desetak dana liječio se kod kuće sa simptomima upale pluća. Stanje mu se pogoršalo pa je preventivno primljen u beogradsku Infektivnu kliniku

Legenadarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini, javlja srpski Blic. Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća.

Desetak dana liječio se kod kuće sa simptomima upale pluća. Stanje mu se pogoršalo pa je preventivno primljen u beogradsku Infektivnu kliniku.

Imao je simptome slične onima koje izaziva korona virus, no liječniku se javio tek kada su mu se oni pogoršali. Tada su ustanovili kako ima upalu oba plućna krila te je hospitalizacija bila neophodna i uputila su ga u bolnicu. 

Nedavno je blizak izvor Balaševiću za srpske medije rekao kako je kantautor nakon doručka obavio telefonski razgovor s obitelji, a zatim je pričao s liječnicima, s kojima se i našalio. Bio je raspoložen i nije se žalio na tegobe. 

 

Legendarni kantautor svoju je karijeru započeo prije gotovo četiri desetljeća u srednjoškolskom bendu 'Žetva' s kojim je snimio prvi singl 'U razdeljak te ljubim'. Iako mu pjesma nije bila posebno draga, upravo ga je ona proslavila. Svoj put Đorđe je nastavio u grupi 'Rani mraz'. Gajio je ljubav prema glazbi, no njegovi roditelji smatrali su kako se trebao baviti geografijom za koju se i školovao.

Ljubav njegova života bila je Olivera Savić, sada Balašević. U braku su bili više od 30 godina i dobili su troje djece. Od 2013. njihova je obitelj bila bogatija za još dva člana, kada je kći Jelena rodila djevojčice. 

Đorđe je iza sebe ostavio mnoštvo hitova, a svoje riječi pretočio je i na papir. Krajem 2019. imao je infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi. Tada se oglasio na društvenim mrežama i poručio:

- Bio sam u nekoj maloj frci. Bio sam četiri dana u bolnici. Rekli su mi da ću moći trčati. Ne vjerujem... Imam sto godina! Ali nadam se kako ću moći nastaviti tamo gdje sam stao - napisao je svojedobno Đorđe.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Najčitaniji članci