Obavijesti

Show

Komentari 0

Preminuo je Lazo Goluža (84), tvorac legendarne 'Kviskoteke'

Preminuo je Lazo Goluža (84), tvorac legendarne 'Kviskoteke'
3

Legendarni novinar i urednik diplomirao je komparativnu književnost i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon studija s Pajom Kanižajem pokrenuo je časopis 'Paradoks'

Doajen Hrvatske televizije i tvorac legendarne 'Kviskoteke', Lazo Goluža preminuo je u 85. godini, potvrdio nam je njegov sin Dominik Goluža. Na Facebooku je objavio i crnu fotografiju ispod koje su mu prijatelji u komentarima izrazili saučešće.

Legendarni novinar i urednik diplomirao je komparativnu književnost i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon studija s Pajom Kanižajem pokrenuo je časopis 'Paradoks'. 

lazo_goluza

Najveći doprinos dao je na području kvizova među kojima su: 'Tri, dva, jedan...ali vrijedan', 'Pješčani sat', 'Brojke i slova'... Njegov najpoznatiji projekt je 'Kviskoteka' koja se prvi put emitirala 1979. godine, a voditelj je bio Oliver Mlakar. Prikazivala se 15 godina, a obnovljena je 2006. na televiziji Nova TV. Međutim, nije stekla popularnost i skinuta je s programa nakon jedne sezone.

Goluža je diplomirao  komparativnu književnost i talijanski jezik, a nakon završetka studija zajedno s Pajom Kanižajem pokrenuo je časopis Paradoks. Zaposlio se na HRT-u 1967. gdje je radio sve do mirovine 2002. Nakon umirovljenja je nastavio surađivati na postavljanju kviza 'Tko želi biti milijunaš'.