Obavijesti

Show

Komentari 5

Preminuo je saksofonist The Rolling Stonesa, Bobby Keys

Preminuo je saksofonist The Rolling Stonesa, Bobby Keys
7

Keys je imao 70 godina. Bobby je dao jedinstven glazbeni doprinos bendu još od 1960. U službenom priopćenju benda piše kako će im Keys jako nedostajati

VIDEO

Bobby Keyes preminuo je u svom domu u dobi od 70 godina od ciroze. Bobby je bio saksofonist legendarnog benda The Rolling Stones preko 45 godina.

- Rolling Stonesi su duboko potreseni gubitkom njihovog dragog prijatelja i legendarnog saksofoniste, Bobbyja Keysa. Bobby je dao jedinstven glazbeni doprinos bendu još od 1960. Jako će nam nedostajati - piše u službenom priopćenju benda.

Keith Richards (70) na društvenoj mreži objavio je rukom pisanu poruku svome prijatelju.

- Bobby, izgubio sam najvećeg prijatelja na svijetu i ne mogu opisati ovu tugu koju osjećam, iako bi mi Bobby sada rekao da se razvedrim. Moja sućut svima koji su ga poznavali i onima koji su voljeli njegovu glazbu - napisao je Richards.

VIDEO

Keys je rođen 18. prosinca 1943. u Teksasu u gradu Slatonu. U jazz se zaljubio zbog glazbenika Kinga Curtisa koji je ovom žanru pristupio na drugačiji način od ostalih. Kao tinejdžer kratko je nastupao s Buddyem Hollyjem , a zatim je početkom 60-ih bio pratnja pop zvijezdi Bobbyju Veeju.

The Rolling Stonse je upoznao 1964. Ispočetka je bio skeptičan prema britanskim rokerima, ali kada ih je poslušao kako sviraju zaključio je da je to 'ozbiljan rock and roll'. Članom benda postao je 1969. i svirao je na svakom albumu benda do 1974. te od 1980. sve do danas.

On i Keith Richards postali su najbolji prijatelji. Zanimljivo je da su rođeni na isiti dan.

S bendom je bio na turnejama 1970. 1971. i 1972., a već iduće godine su ga potjerali. Urbana legenda kaže da se Keys nije držao svojih obaveza, a sve je eksaliralo kada ga je Richards našao u kadi napunjenoj šampanjcem Dom Perignon, s cigarom u ustima i djevojkom pored njega. Ponovo je počeo svirati s bendom 1982. na Europskoj turneji.

VIDEO

S The Rolling Stonesima svirao je i na posljednoj turneji '14 on Fire', propustio je samo dio turneje u Autraliji jer se borio s cirozom, piše Rolling Stone.

Keyes je surađivo i s legendarnim Johnom Lennonom , bio je u njegovom bendu Plastic Ono i svirao na Lennonovim albumima 'Walls and Bridges' i 'Rock 'n Roll', a svirao je i na posljednjoj traci Lennona i Paula McCartneya 'A Toot and a Snore in '74'.

Osim što je svirao saksofon Keys je 80-ih bio glazbeni direktor u noćnom klubu u Mijamiju 'Woody's On the Beach' u kojeg je već prvog vikenda doveo Jerryja Leeja Lewisa, Fatsa Dominoa i The Cricketse.

VIDEO

Bobby je snimio i dva solo albuma. Prvi je nosio njegovo ime i izašao je 1972., a drugi iz 1975. je naslovljen 'Gimme the Key'.

Keys je surađivao i s Lynyrdom Skynyrdom, bendom The Who, Harryjem Nilssonom, Delaneyjem Bramlettom, Georgeom Harrisonom, Ericom Claptonom i Joeom Cockerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti