Obavijesti

Show

Komentari 0

'Presjek karijere': Predstavili novu biografiju Boba Dylana

'Presjek karijere': Predstavili novu biografiju Boba Dylana
4

Hrvatski prijevod hvaljene biografije objavio je Menart, a o knjizi i Dylanu su govorili kantautorica Nina Romić te Zoran Marić, organizator Dylanovog koncerta 2010. god.

VIDEO

Uz pjesmu Bob Dylana "One More Cup Of Coffee" u izvedbi Nine Romić, u utorak navečer je predstavljena biografija "Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bob Dylanom", autora Davida Daltona. Hrvatski prijevod hvaljene biografije objavio je Menart, a o knjizi i legendarnom Dylanu, sinoć su u KIC-u govorili kantautorica Nina Romić, Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar i novinar, Zoran Marić, organizator Dylanovog koncerta 2010. godine na zagrebačkoj Šalati i direktor INmusic festivala, te Branko Komljenović, direktor Menarta.

Osim novinarske ekipe, okupio se nemali broj istinskih zaljubljenika u Dylana koji su s nestrpljenjem iščekivali i ovu biografiju jer koliko god se o njemu pisalo, uvijek se može saznati nešto novo.

Od sredine 2009. godine, Menart je izdao niz  biografija slavnih glazbenika te izdanja iz područja beletristrike, a godinu u kojoj obilježava 15 godina uspješnog rada, objavljuje i petnaesto izdanje u nizu, Daltonovu knjigu o Dylanu. Za ovo posebno izdanje, naslovnicu knjige je ilustrirala novinarka Željka Vuković. 

- Pomno smo birali naše petnaesto izdanje i znali smo da ne možemo pogriješiti s izborom Davida Daltona. Napravio je odličan presjek karijere ove živuće legende. Propituje sve događaje još od 1961. i Dylanova susreta s Woodyjem Guthrijem na samrti, do uloge voditelja radijske emisije Theme Time Radio Hour od 2006. do 2009. godine – rekao je Branko Komljenović.

S nepredvidivim čovjekom koji je imao ogromnu opsesiju stalnog preoblikovanja samog sebe, imao je priliku raditi Zoran Marić, organizator Dylanovog  koncerta na zagrebačkoj Šalati. Znali su, kaže, da će koncert biti odličan čim je došao na tonsku probu što inače ne radi. A kad se na koncertu primio gitare, počelo je nezaboravno iskustvo:

- Dylan je čovjek za kojeg nikad ne možete znati što će napraviti iduće. Tako se početkom ljeta na 35 stupnjeva pojavio u zimskoj jakni, kapi i rukavicama. Kad je poželio vidjeti malo grada, došao je do džamije i rekao da mu je vruće i vratio se nazad. Prije njegovog dolaska, morali smo rezervirati dva hotela. Cijela ekipa je čekala pola sata ispred jednog hotela i pošto se nije pojavio, svi su znali da je to zeleno svjetlo i da mogu ući - rekao je Marić.

Putovanje kroz čudesan Dylanov svijet, zaokružila je Nina Romić izvedbom svoje pjesme "Pismo". Nina je otkrila kako je njezin najdraži kantautor Bob Dylan najviše utjecao na njen rad te da je njegov album "Desire" s kojeg je izvela uvodnu pjesmu "One More Cup Of Coffee" najizlizanija kazeta koju posjeduje.

- Kakav god nekima bio njegov glas, meketav, nemelodičan, u meni proizvodi toplinu - rekla je Nina Romić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.