Show

Komentari 18

Preživjela silovanje i smrt bebe, Oprah sad 'teži' milijarde dolara

Preživjela silovanje i smrt bebe, Oprah sad 'teži' milijarde dolara

Zatrudnjela je s 14 godina i majka ju je poslala ocu koji joj je zabranio veze, seks i bilo kakvo devijantno ponašanje jer nije znao za silovanja. Dva tjedna nakon što je rodila, Oprahino dijete je umrlo

Legendarna voditeljica Oprah Winfrey (67) ovih dana se našla u središtu pozornosti zbog intervjua s princom Harryjem (36) i Meghan Markle (39) koji će se emitirati 7. ožujka.

POGLEDAJTE VIDEO:

 Iako sada ima bogatstvo vrijedno milijarde dolara, Oprah je prošla 'pakao'. Živjela je na farmi u Mississippiju s bakom Hattie Mae Lee jer je njezina majka Vernita Lee, koja ju je rodila s 18 godina, odlučila naći siguran posao u Milwaukeeju. Planirala je kćer dovesti k sebi čim se zaposli. 

European premiere of

- Išla sam do bunara po vodu i nosila je u kanti. Putem do kuće sam se igrala sa prstima u vodi te me vidjela moja baka kojoj se to nije svidjelo. Izbičevala me tako jako po leđima da sam imala masnice koje su krvarile - prisjetila se Oprah.

Entertainer and honorary degree recipient Oprah Winfrey delivers the Commencement address at Smith College in Northampton

Nakon toga je odjenula haljinu koju je uvijek nosila samo nedjeljom, a rane su ju zakrvarile. Njezina baka se jako uzrujala zbog prljave odjeće. 

- Ponovno me izbičevala zbog zakrvavljene haljine - rekla je voditeljica.

"Queen Sugar" Premiere

Kada je imala devet godina te je čuvala svog polubrata Jeffreyja i polusestru Patriciju, Oprah je silovao njezin 19-godišnji bratić. 

- Poslije me odveo na sladoled, a krv mi je još tekla niz noge. Rekao je da će to biti naša tajna - ispričala je.

No to nije bio kraj seksualnog zlostavljanja te su je nekoliko godina kasnije silovali obiteljski prijatelj i njezin ujak. Zatrudnjela je s 14 godina i majka ju je poslala ocu koji joj je zabranio veze, seks i bilo kakvo devijantno ponašanje jer nije znao za silovanja. Dva tjedna nakon što je rodila, Oprahino dijete je umrlo. Bilo joj je bolno, ali njezin otac i ona su to vidjeli kao drugu priliku. 

European premiere of Disney

- Zakopala sam sve svoje osjećaje povezane sa smrću djeteta i zlostavljanjem - istaknula je voditeljica. 

Dok je studirala, radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti i emisije. Već tada je bila uspješna i njezin rad prepoznat, ali nije stala tu. Zbog poticaja otišla je u Chicago voditi jutarnju emisiju, a ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show' koja je bila prva po gledanosti. 

FILE PHOTO: Oprah Winfrey with her Cecil B. DeMille Award at the 75th Golden Globe Awards in Beverly Hills

Gostovale su zvijezde poput Michaela Jacksona i Nelsona Mandele, a emisija se prikazivala na čak 120 kanala, a pratilo ju je deset milijuna ljudi.  Oprah je dobila kritike da je previše orijentirana prema tabloidima pa je promijenila sadržaj emisije. Uključila je društvena pitanja, duhovitost, meditaciju, pitanja geopolitike... Mnogi tvrde da je upravo njezin doprinos u kampanji Baracka Obame (59) donio mu pobjedu.

European premiere of

Uz sve ovo, Oprah je glumila u filmovima, poput 'Boja purpura' Stevena Spielberga (74). Osnivačica je dva magazina, a ima i svoj klub knjiga 'Oprah's Book'. Iako se kaže da slava mijenja ljude, kod Oprah nije taj slučaj. Rangirana je u 50 najvelikodušnijih Amerikanaca, a do 2012. poklonila je 400 milijuna dolara u obrazovne svrhe i 400 stipendija za fakultet u Atlanti. 

Najčitaniji članci