Preživjela silovanje i smrt bebe, Oprah sad 'teži' milijarde dolara | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 24

Preživjela silovanje i smrt bebe, Oprah sad 'teži' milijarde dolara

Preživjela silovanje i smrt bebe, Oprah sad 'teži' milijarde dolara
9

Zatrudnjela je s 14 godina i majka ju je poslala ocu koji joj je zabranio veze, seks i bilo kakvo devijantno ponašanje jer nije znao za silovanja. Dva tjedna nakon što je rodila, dijete je umrlo...

VIDEO

Legendarna voditeljica Oprah Winfrey (69) ovih dana našla u središtu pozornosti nakon što je zasjala na dodjeli nagrade Zlatni globus. Istaknula je ranije kako je ismijavanje njezine težine trajalo 25 godina i 'već poprimilo oblik javnog sporta'

81st Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills

- Sa stvarima koje su se pričale o meni i šalama koje su se zbijale na moj račun danas se ne biste mogli samo tako izvući - rekla je u intervju za People.

No, koliko njezina popularnost ne jenjava pokazuje i činjenica da je njezina slika predstavljena nedavno u Nacionalnoj galeriji portreta Smithsonian u Washingtonu, i to u zbirci portreta američkih povijesnih ličnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Oprah i njezin portret 

 

Pokretanje videa...

Portret Oprah Winfrey blista na debiju u Nacionalnoj galeriji portreta Smithsonian 02:50

Iako sada ima bogatstvo vrijedno milijarde dolara, Oprah je prošla 'pakao'. Živjela je na farmi u Mississippiju s bakom Hattie Mae Lee jer je njezina majka Vernita Lee, koja ju je rodila s 18 godina, odlučila naći siguran posao u Milwaukeeju. Planirala je kćer dovesti k sebi čim se zaposli. 

European premiere of

- Išla sam do bunara po vodu i nosila je u kanti. Putem do kuće sam se igrala sa prstima u vodi te me vidjela moja baka kojoj se to nije svidjelo. Izbičevala me tako jako po leđima da sam imala masnice koje su krvarile - prisjetila se Oprah.

Entertainer and honorary degree recipient Oprah Winfrey delivers the Commencement address at Smith College in Northampton

Nakon toga je odjenula haljinu koju je uvijek nosila samo nedjeljom, a rane su ju zakrvarile. Njezina baka se jako uzrujala zbog prljave odjeće. 

- Ponovno me izbičevala zbog zakrvavljene haljine - rekla je voditeljica.

"Queen Sugar" Premiere

Kada je imala devet godina te je čuvala svog polubrata Jeffreyja i polusestru Patriciju, Oprah je silovao njezin 19-godišnji bratić. 

- Poslije me odveo na sladoled, a krv mi je još tekla niz noge. Rekao je da će to biti naša tajna - ispričala je.

No to nije bio kraj seksualnog zlostavljanja te su je nekoliko godina kasnije silovali obiteljski prijatelj i njezin ujak. Zatrudnjela je s 14 godina i majka ju je poslala ocu koji joj je zabranio veze, seks i bilo kakvo devijantno ponašanje jer nije znao za silovanja. Dva tjedna nakon što je rodila, Oprahino dijete je umrlo. Bilo joj je bolno, ali njezin otac i ona su to vidjeli kao drugu priliku. 

European premiere of Disney

- Zakopala sam sve svoje osjećaje povezane sa smrću djeteta i zlostavljanjem - istaknula je voditeljica. 

Oprah je opuštena u karanteni: Kuha, pjeva, pleše i nazdravlja
Oprah je opuštena u karanteni: Kuha, pjeva, pleše i nazdravlja

Dok je studirala, radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti i emisije. Već tada je bila uspješna i njezin rad prepoznat, ali nije stala tu. Zbog poticaja otišla je u Chicago voditi jutarnju emisiju, a ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show' koja je bila prva po gledanosti. 

FILE PHOTO: Oprah Winfrey with her Cecil B. DeMille Award at the 75th Golden Globe Awards in Beverly Hills

Gostovale su zvijezde poput Michaela Jacksona i Nelsona Mandele, a emisija se prikazivala na čak 120 kanala, a pratilo ju je deset milijuna ljudi.  Oprah je dobila kritike da je previše orijentirana prema tabloidima pa je promijenila sadržaj emisije. Uključila je društvena pitanja, duhovitost, meditaciju, pitanja geopolitike... Mnogi tvrde da je upravo njezin doprinos u kampanji Baracka Obame (59) donio mu pobjedu.

European premiere of

Uz sve ovo, Oprah je glumila u filmovima, poput 'Boja purpura' Stevena Spielberga (74). Osnivačica je dva magazina, a ima i svoj klub knjiga 'Oprah's Book'. Iako se kaže da slava mijenja ljude, kod Oprah nije taj slučaj. Rangirana je u 50 najvelikodušnijih Amerikanaca, a do 2012. poklonila je 400 milijuna dolara u obrazovne svrhe i 400 stipendija za fakultet u Atlanti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu