Obavijesti

Show

Komentari 19

Prijatelji i suradnici opraštaju se od Miroslava Lilića: 'Čuvao nam je leđa. Bio je veliki čovjek...'

Prijatelji i suradnici opraštaju se od Miroslava Lilića: 'Čuvao nam je leđa. Bio je veliki čovjek...'
5

Legendarni novinar i dugogodišnji kolumnist tjednika Express ostat će zapamćen kroz svoj rad, ali i dugogodišnja prijateljstva koja je stvorio. Kolege i prijatelji o njemu imaju samo riječi hvale

VIDEO

Legendarni voditelj, urednik i dugogodišnji kolumnist Expressa Miroslav Lilić preminuo je u 80. godini. Od njega se opraštaju ožalošćeni prijatelji i suradnici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Preminuo je Miroslav Lilić, ušao je u povijest kada je izgovorio rečenicu na televiziji: 'Umro je drug Tito' 00:59
Preminuo je Miroslav Lilić
Preminuo je Miroslav Lilić

- Praktički cijeli svoj profesionalni put sam uz njega provela. Ono što podsjeća na njega je veliko srce. Bio je veliki čovjek, veliki profesionalac i prije svega veliki prijatelj. Toliko je djetinje dobrote i zaigranosti bilo u njemu, Toliko je pozitivne energije širio oko sebe, pomagao je svima. Naprosto je volio ljude. Kada je napisao svoju knjigu, svoju autobiografiju nazvao ju je 'Bez reprize'. Zbilja, moje iskreno mišljenje je da nema reprize Miroslava Lilića. Mislim da televizija nije imala, niti će imati takvog profesionalca i toliko velikog čovjeka kao što je on bio. Jako sam ponosna što je bio moj suradnik i prijatelj, toliko toga me naučio - prisjetila se voditeljica Ksenija Urličić (79). 

Zagreb: Svečana dodjela medijskih nagrada Večernjakova ruža

- Teško mi je u ovom trenutku govoriti o njemu. On zaslužuje nešto više i drukčije jer je jednostavno bio drukčiji. Uz njega smo imali čvrsta leđa. Jako nas je štitio, znao nas je i napasti kada je nešto bilo, ali smo na van od njega uvijek imali čvrsti oklop. Kseniju sam već čula, teško nam je. Bio nam je jako blizak, bio je dobar prema nama. On je bio drugačiji čovjek - priča nam voditeljica Željka Fattorini (78). 

Posljednja kolumna Miroslava Lilića za Express, novinarstvo je živio i pisao do kraja...
Posljednja kolumna Miroslava Lilića za Express, novinarstvo je živio i pisao do kraja...

- Moram priznat da me šokiralo, svi smo mi u godinama već i smrti su sve bliže, ali me baš šokiralo. Prije svega mi je bio izuzetan prijatelj i dragi kolega. Mislim da televizija nikad nije imala takvog urednika kao što je bio on. Čovjek koji je bio sposoban u svakom trenutku reagirati, sa svakim se naći. On je bio primjer nečega što se zove urednikom. On je bio svakodnevno otkriće. Jako puno mi je značio - sjeća se novinarka Mirjana Rakić (75). 

- Pogodilo me je to, s Mirom je otišao i dio mene. Bio je čovjek koji mi je promijenio i uljepšao život za što ću mu uvijek biti zahvalan. Iza nas je puno rada, puno druženja, puno svega lijepoga - rekao je umjetnik Ivica Propadalo (73). 

ARHIVA - Na Prisavlju predstavljena programska shema HTV-a, 2006.

- Žao mi je zbunjen sam, nemam riječi... Desetljeća rada i druženja vežu me uz Miru, od pjesme 'Željo moja' do 'Moje domovine'. Divan čovjek, suradnik, proveo sam bezbrojne noći s njim. Ovo je istinski šok - govori glazbenik Zrinko Tutić (68).

U mojim godinama dosta se susrećemo sa smrću, ali ova me smrt posebno poogodila, prvenstveno jer sam izgubio velikog prijatelja, kolegu s kojim sam radio 40 godina. Otišla je jedna od posljednih velikih isntitucija, televizija koju smo stvarali. Koliko je živio za tu televiziju, za tu kolumnu kod vas, u svakom trenutku je sudjelovao, u zadnjem trenutku do stvaranja televizijskog programa... Jako velika šteta, orgomna, izgubili smo jako dragog čovjeka... - rekao nam je urednik i komentator Božo Sušec (77).

- Miro Lilić imao je dvije jako razvijene osobine, da voli posao i da voli uživati, da voli društvo. U poslu je izgarao, a u društvu uživao. Na kraju će iza njega ostati jedna velika uspomena svih nas koji smo s njime radili, na njegov profesionalizam, i sa svima s kojim se družio, na njegovu duhovitost - rekao je novinar Mirko Galić (75).

- Miro je bio romantik i boem. Po danu lumen, po noći kralj zabave. I sve je razumio, i psihoneuroze megatalenta i politiku i glazbu. Obitelj mu je bila svetinja,a prijatelji su se uvijek mogli osloniti na njega. Velikan u svakom smislu - rekao je skladatelj Neno Ninčević (62). 

Zagreb: Miroslav Lilić, novinar i bivši televizijski urednik

- To je bio moj dobar znalac, dane i noći smo proveli zajedno. Bio je veliki intelektualac, izvrstan novinar - prisjetio se zagrebački odvjetnik Silvije Degen (81). 

- Proveli smo desetljeća zajedno, rukovodili HTV-om, i u ono najgore vrijeme, vrijeme Domovinskog rata, radili smo na puno projekata. Bio je veliki genijalac i svima će nedostajati - govori Tomislav Marčinko

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu