Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Prijatelji se oprostili od Tuste: Sretan ti let na onaj drugi svijet

ZBOGOM, TUSTA Na pogrebu pjevača KUD Idijota pjevala je klapa. Kolege će ga se sjećati kao skromna i pravedna čovjeka. Preminuo je u nedjelju u 58. godini

Goran Kovačić/Pixsell
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Gitarist Sale Veruda od tuge nije mogao pročitati govor, pa se od Branka Črnca Tuste oprostio jedan od prvih pjevača kultnog benda KUD Idijoti Nenad Marković.

- Skroman i pravedan, uvijek je bio na strani potlačenih. Draže mu je bilo s prijateljima pojesti grah s koljenicom nego kavijar i popiti pivo umjesto viskija. Dragi naš Tusta, sretan ti let na drugi svijet - rekao je na sprovodu Marković. 

Na pogrebu pjevača KUD Idijota u Puli okupile su se stotine ljudi svih generacija. Klapa mu je otpjevala “Vela Luku”, “Maslina je neobrana” i staru narodnu pjesmu “O Bella Ciao” koju su svojedobno obradili i KUD Idijoti.

- Tusta mi je bio veliko nadahnuće. Odrastao sam uz njegove pjesme. S njegovim bendom doživio sam najsvjetliji trenutak u životu kad su me pozvali na svirku u Puli, a vrhunac svega je bilo prespavati u Tustinu domu - prisjetio se pjevač Dražen Turina Šajeta. Na sprovodu su bili i Bruno Langer iz Atomskog skloništa, dečki iz Gustafa i Hladnog piva, kao i drugi kolege.

Tusta je preminuo u nedjelju u 58. godini od mikrocelularnog karcinoma pluća koji se proširio na grlo i mozak.

Naši partneri pišu
Message