Obavijesti

Show

Komentari 2

Prije 42 godine Charles i Diana rekli su sudbonosno 'da': Već tada se pričalo da je nevjeran

Prije 42 godine Charles i Diana rekli su sudbonosno 'da': Već tada se pričalo da je nevjeran
11

Diana je pred katedralu St. Paula došla u pratnji oca, a na vjenčanju je bilo 3500 uzvanika među kojima i predstavnici kraljevskih obitelji iz cijele Europe

VIDEO

Neprežaljena princeza Diana,  tadašnjeg princa, Charlesa (74) upoznala je sa samo 16 godina. On je u to vrijeme bio u vezi s njezinom sestrom Sarah. Tri  godine nakon njihovog upoznavanja, Diana i Charles javno su priznali svoju romantičnu vezu. Svega godinu dana nakon, Charles je Dianu zaprosio, a već tad su počele glasine o njegovoj aferi s današnjom kraljicom Camillom (76). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

princeza Diana 08:19

Tad dvadesetogodišnja Diana i tridesetdvogodišnji Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981., a u velikoj Britaniji taj je dan proglašen državnim praznikom. Diana je pred katedralu St. Paula došla u pratnji oca, a na vjenčanju je bilo 3500 uzvanika među kojima i predstavnici kraljevskih obitelji iz cijele Europe. Procjenjuje se da je vjenčanje preko televizije pratilo više od 700 milijuna ljudi.

Prince Charles' 60th Birthday

Njezina vjenčanica postala je želja svake mladenke, a dizajnirao ju je mladi bračni par David i Elizabeth Emanule. Prema Dijaninoj želji, vjenčanica je imala puf rukave, svilu, povlaku od sedam metara i čipku vezanu perlicama. Cipele je izradio Clive Shilton, niske potpetice od satena i čipke bile su ukrašene s nekoliko stotina perlica, a ispod pete pisali su inicijali C&D.

Pixsell

Za dan vjenčanja, princeza je nosila miris 'Houbigant Quelques Fleurs Eau de Parfum', koji je kreiran 1912., a ništa nije moglo proći bez tijare. Spencer je nosila tijare iz svoje obitelji koja je izrađena 1930-ih, a doradila ih je draguljarska kuća Garrard. Kako nalaže tradicija, par je odabrao vjenčano prstenje izrađeno od velškog zlata.

Lady Di ispisala se iz škole sa 16 godina, radila i kao spremačica: Milijuni su pratili njezin sprovod
Lady Di ispisala se iz škole sa 16 godina, radila i kao spremačica: Milijuni su pratili njezin sprovod

Nakon ceremonije, održan je svečani doručak za 120 uzvanika i to u Buckinghamskoj palači. Bila je poslužena riba u umaku od jastoga, piletina nadjevena janjetinom te jagode sa šlagom. što se tiče deserta, bilo je posluženo 27 torti, službeni slastičar je bio David Avery, glavni slastičar Royal Navy kuharske škole. Glavna torta je bila dekorirana Charlesovim grbom, obiteljskim grbom obitelji Spencer, te cvijećem - ružama, đurđicama i orhidejama.

Nakon vjenčanja uslijedilo je bračno putovanje. Par je otišao vlakom u Hampshire, na isto mjesto gdje su kraljica Elizabeta II i Philip otišli na svoju prvu bračnu noć. Nakon nekoliko dana boravka tamo, par se zaputio jahtom na Mediteran. Po povratku, par se pridružio obitelji u Škotskoj.

Par je u braku dobio dvoje sinova, princa Williama (41) i princa Harryja (38), a već tad, princeza je počela patiti od depresije i bulimije.

- Ujutro bih se probudila s osjećajem da ne želim ustati iz kreveta, osjećala sam se neshvaćeno i potišteno - rekla je jednom prilikom.

Charles 2007. kupio kućicu, sad ju naslijedio William: Tata, ako želiš na odmor, morat ćeš platiti
Charles 2007. kupio kućicu, sad ju naslijedio William: Tata, ako želiš na odmor, morat ćeš platiti

Nakon rođenja princa Harryja, njihov brak počeo je propadati u aferama. Dok su Charlesa povezivali s Camillom, Dianu su optuživali za aferu s vojnikom Jamesom Hewittom. Kraj braka objavili su 1992, godine, a finalna rastava uslijedila je 1996., samo godinu dana prije nego što je princeza tragično poginula u prometnoj nesreći.

storyeditor/2022-08-17/PXL_121125_619.jpg

Nakon razvoda, Diana je započela vezu s Dodijem Al-Fayedom, a nedugo nakon, 31. kolovoza princeza je poginula u prometnoj nesreći izbjegavajući paparazze. Njezin sprovod na televiziji je pratilo više od 30 milijuna ljudi, dok je više od 60 milijuna ljudi ostavljalo cvijeće ispred Buckinghamske palače.

Iznenadna smrt voljene princeze zavila je narod u crno, a sve oči tad su bile uprte u kraljicu Elizabetu koja se javnosti oglasila tek nakon šest dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski