Obavijesti

Show

Komentari 1

'Da sam Bekimu sat vremena ranije rekla da tu večer imam predstavu, on bi odgodio smrt'

'Da sam Bekimu sat vremena ranije rekla da tu večer imam predstavu, on bi odgodio smrt'
4

Tijekom inozemne karijere, Bekimova najveća podrška bila je njegova supruga Branka Petrić, koja je istovremeno glumila u Jugoslaviji. Bekim se najprije povukao iz javnog života, a 2010. si je oduzeo život

VIDEO

Kad je 15. lipnja 2010. godine objavljena vijest da je velikan jugoslavenske kinematografije Bekim Fehmiu pronađen mrtav u svom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, javnost se šokirala. 

Bekimova supruga, glumica Branka Petrić (83) i sin Hedon pronašli su glumca. Ležao je i jedva pokazivao znakove živote, a nekoliko sekundi nakon dolaska liječnika, Bekim je preminuo. Na krevetu je bio pištolj, kojim si je presudio, a ostavio je i supruzi oproštajno pismo na kojem je pisalo: 'Puno te volim, ali za mene život više nema smisla'. 

Branka i Bekim bili su jedan od najpoznatijih jugoslavenskih parova. Oboje su bili glumci, a upoznali su se na akademiji u Beogradu. Upoznao je Bekim mnoge svjetske ljepotice, kao što su Ava Gardner, Marta Keler, Candice Bergen, a odabrao je svoju Branku. Vjenčali su se 1968., a odmah iduće godine Bekim je postao zvijezda nakon uloge u filmu 'Sakupljači perja'. Radio je diljem svijeta s poznatim redateljima i holivudskim glumicama. 

Cijelo vrijeme podrška mu je bila Branka koja je istovremeno u Jugoslaviji gradila karijeru. U braku su dobili sinove Hedona i Uliksa. No, njihova ljubav nije bila na prvi pogled. Sretali su se na akademiji i satovima plesa. U početku se činilo da neće biti ni prijatelji, jer se Bekim potukao s njezinim najboljim prijateljem Batom Stojkovićem. Ipak, Bata i Bekim su prešli preko razmirica i postali dobri kolege, a Fehmiu se tada zbližio i s Brankom. 

Iako je radio diljem svijeta, Branka i Bekim najčešće su ljetovali u domu njezinih roditelja u Novom Vinodolskom. Krajem osamdesetih, Bekim se počeo povlačiti iz javnog života, a u svojim memoarima glumac je više puta spomenuo pištolj, koji je njegovom ocu poklonio kosovski komunistički dužnosnik Spasoje Đaković, a potom je u drugoj knjizi govorio o pištolju kojeg mu je poklonio Dino de Laurentis. Naposljetku se ubio pištoljem. 

PIXSELL

- Da sam mu sat vremena ranije rekla da tu večer imam predstavu, sigurna sam da bi to odgodio za neki drugi dan, jer je znao da bi u tom slučaju predstava morala biti pomjerena - rekla je jednom Branka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama