Obavijesti

Show

Komentari 16

Princ William u listopadu se u Keniji zaručio s Kate Middleton

Princ William u listopadu se u Keniji zaručio s Kate Middleton
4

Britanska kraljevska obitelj priopćila je da su se princ William i njegova djevojka Kate Middleton zaručili još u listopadu u Keniji. Par će se vjenčati iduće godine...

VIDEO

Princ William (28) zaručio se s Kate Middleton (28), priopćila je u utorak britanska kraljevska obitelj. William i Kate u vezi su od 2003. godine, a već godinama kruže glasine da se par planira vjenčati. Vjenčanje će se održati u proljeće ili ljeto 2011. godine, stoji u priopćenju iz Clarence Housea, prinčevog doma nedaleko od Buckinghamske palače.

Par se zaručio u listopadu tijekom odmora u Keniji, piše u izvješću. Princ William o tome je obavijestio kraljicu i druge bliske članove svoje obitelji. Dopuštenje za brak tražio je i od oca svoje zaručnice. Nakon vjenčanja par će živjeti u sjevernom Walesu.

William i Kate vezu su započeli tijekom studija na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj gdje su nekoliko godina stanovali u istoj kući s još nekoliko prijatelja. Iako su 2001. godine zajedno upisali povijest umjetnosti, William se kasnije prebacio na studij geografije. Oboje su diplomirali 2005. godine, a njihove obitelji to su proslavile zajedničkim ručkom. 

Kate je najstarije dijete biznismena Michaela Middletona i bivše stjuardese Carole. Nikad nije radila skandale niti medijima govorila o privatnom životu. Godinama je u vrhu liste najbolje odjevenih žena u Velikoj Britaniji i smatraju je modnom ikonom poput pokojne princeze Diane. Dan vjenčanja bit će proglašen nacionalnim praznikom, a Kate će udajom za Williama biti prva princeza od 1600. godine koja nije kraljevske krvi.

- On će morati obavljati svoje zakonske kraljevske dužnosti, ali će mnogo raditi i kao pilot helikoptera s RAF-om u spašavanju slijedeće tri godine - izjavio je glasnogovornik Dickie Arbiter za BBC.

Par je vezu prvi put prekinuo u travnju 2007. godine. Navodno je njihovom tadašnjem prekidu 'kumovala' velika izloženost medijima te razdvojenost zbog prinčevih čestih odlazaka u vojnu bazu u Dorset. U kolovozu ove godine drugi put su se pojavile glasine da su prekinuli zbog obostranih optužbi za prevare. Kate je tada navodno jedan od savjetnika kraljice Elizabete rekao da se pripremi na to da će William, kao i njegov otac Charles, jednoga dana imati ljubavnice. Navodno je Kate tada odlučila odustati od vjenčanja.

Charles i Diana vjenčali su se 1981. godine

Prinčevi roditelji vjenčali su se 1981. godine, a ceremoniju su izravnim televizijskim prijenosom pratili milijuni gledatelja. Princ Charles i Diana rastali su se 1996. godine zbog obostrane nevjere. Godinu dana kasnije Diana je poginula u prometnoj nesreći u Parizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.