Show

Komentari 2

Princeza Mako se zbog ljubavi odrekla titule i milijuna, a sada volontira u muzeju u New Yorku

Princeza Mako se zbog ljubavi odrekla titule i milijuna, a sada volontira u muzeju u New Yorku

Mako brine o azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća koji su uveli budizam u Japan

Bivša japanska princeza Mako, careva nećakinja, prošle se godine odrekla kraljevske titule i milijuna kako bi se udala za kolegu s fakulteta. Novi život započeli su u Sjedinjenim Državama, a sada se doznalo kojim poslom se bavi u New Yorku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, Mako sada, navodno, radi kao volonterka u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan.

30-godišnja Mako brine o azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća koji su uveli budizam u Japan, prenosi Japan Times. Muzej je inače udaljen tek 10 minuta vožnje od luksuznog jednosobnog stana u Hell's Kitchenu koji dijeli sa suprugom i odvjetnikom Keijem Komurom

Prisjetimo se, princeza je 2017. godine najavila da će se udati za svog dugogodišnjeg dečka, koji nema plemićki ili kraljevski status, već je 'običan pučanin'.

Par se upoznao 2012. godine tijekom studija na Internacionalnom Kršćanskom Sveučilištu u Tokiju.

Princess Mako of Akishino visit to Edinburgh University

Trebali su se vjenčati 2018., no vjenčanje je odgođeno, prenosi BBC. Jedan od razloga zašto je vjenčanje bilo odgođeno bila je enormna količina medijske pozornosti nakon njihovih zaruka. Rečeno je da je princeza Mako, koja je kao i ostatak njene obitelji vrlo privatna, doživjela mentalni slom izazvan stresom.

Japanska kraljevska obitelj svojim ženskim članicama daje po milijun dolara kada napuste obitelj, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Mako je taj novac odbila te je postala prva članica japanske kraljevske obitelji koja je odbila sve povlastice koje joj obitelj nudi.

Najčitaniji članci