Obavijesti

Show

Komentari 19

Producent seksualni zlostavljač prijetio je kćeri samoubojstvom

Producent seksualni zlostavljač prijetio je kćeri samoubojstvom
4

Harvey Weinstein otišao je u kliniku u Arizonu na liječenje od ovisnosti o seksu. Iako je prvo htio ići u Švicarsku, brat Robert mu je savjetovao da ostane u SAD-u

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

Suosnivač studija Miramax i The Weinstein Company jučer je posjetio svoju kći Lily. Nedugo nakon što je stigao, izašao je na ulicu i derao se da treba vozača, a kći ga je molila da se vrati u kuću. Producent se nije smirio pa je njegova kći zvala policiju jer joj je otac 'depresivan i prijeti samoubojstvom'. Harvey Weinstein (65) je pobjegao prije nego je došla policija. Kada su stigli u Lilynu kuću, ona im je rekla da je sve u redu i da nije bio 'suicidalan'. Navodno je ludovao jer su ga svi iz filmske industrije napustili. 

Harvey je zatim viđen ispred ureda svoje odvjetnice, a okupljenim paparazzima pokazao je srednji prst. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne mogu vjerovati da ste mi svi okrenuli leđa. Bio sam vam uvijek odan, ne kao one ostale svinje koji se prema vama ponašaju kao da ste govna. Ja sam bio dobar lik - poručio je Weinstein svojim kolegama. 

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Harvey Weinstein: “No, I’m not doing OK

Hollywood ga napušta

Holivudske zvijezde iz dana u dan šalju službena priopćenja i reagiraju na društvenim mrežama na optužbe da je Weinstein trideset godina seksualno zlostavljao i uznemiravao mlade glumice, svoje asistentice i ostale žene u industriji. 

Odbor njegove tvrtke dao mu je otkaz, a Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti će na sastanku ovih dana odlučiti hoće li ga izbaciti iz svojih redova. Britanska akademija već ga je izbacila. 

Harvey se to isto poslijepodne privatnim zrakoplovom zaputio u Arizonu. Prijavio se u kliniku The Meadows center u kojem se od ovisnosti o seksu liječio i Tiger Woods. Iako je namjeravao otići u Švicarsku, njegov brat Robert mu je savjetovao da ostane u SAD-u.

Louisette Geiss speaks at a news conference to allege that Harvey Weinstein sexually harassed her, in Los Angeles

Zbog težine optužbi koje su protiv Harveyja u javnosti podnijele Asia Argento (42) i Lucia Evans, koje su ga optužile za silovanje, producent bi mogao odgovarati i pred zakonom, piše The Guardian. Ako žene odluče protiv njega svjedočiti, Harveyju prijeti 5 do 25 godina zatvora. 

'Nisam ga odbila jer je bio premoćan'

Nakon desetaka glumica koje su progovorile o svojim neugodnim iskustvima s Weinsteinom, javila se i francuska glumica Lea Seydoux (32) koju je producent, kao i mnoge druge, htio iskoristiti u svojoj hotelskoj sobi. 

- Kada sam ga upoznala, odmah sam shvatila kakav je. U razgovoru je bio drag i šarmantan, ali je iskazivao dominantno ponašanje. Bila sam sa svojim agentima i njegovim producentima. Nakon nekog vremena, pozvao me u svoju hotelsku sobu da razgovaramo o jednoj ulozi, ali sam odmah znala da laže. Nisam ga mogla odbiti jer je tako moćan. Sjedili smo na sofi i odjednom je nasrnuo na mene. On je velik i debeo, bilo mi je teško gurnuti ga, ali sam uspjela. Nisam ga se bojala - priča glumica te dodaje da ga je nebrojeno mnogo puta na večerama kasnije čula da se hvali s kojim je slavnim glumicama spavao. 

The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala - New York

- Svi su znali što se događa, svi vide kako se upucava mladim djevojkama, prijeti im ili im nudi uloge kako bi se s njim mogao seksati. Ova industrija je odvratna prema ženama i trebaš biti snažna da uspiješ. Postoje i mnogo redatelja koji iskorištavaju svoju poziciju - priča Lea. 

Manekenka i glumica Cara Delevingne (25) također je s javnošću podijelila što joj je moćni producent napravio. 

'Naredio mi je da ljubim nepoznatu ženu pred njim'

- Dok sam snimala jedan film, dobila sam poziv od Harveyja. Pitao jesam li spavala sa ženama s kojima sam viđena u medijima. Nisam mu odgovorila, a on mi je rekao ako se izjasnim kao lezbijka da nikada neću raditi u Hollywoodu - piše Delevingne. 

Godinama kasnije, Cara je s njim i s jednim redateljem imala sastanak. Redatelj ih je brzo napustio, a ona je ostala sama s Harveyjem. Producent joj je nabrajao glumice s kojima se seksao. Njoj je tada već bilo neugodno pa je pitala njegovog asistenta gdje joj je parkirao auto. Asistent je odgovorio da 'auta još nema te da će uskoro biti ispred hotela'. 

- Pozvao me u svoju sobu. Kada smo stigli, tamo je bila još jedna žena i on mi je naredio da je poljubim pred njim. Tada sam se pravila glupa pa sam se pravila da sam na audiciji i počela sam pjevati no to ga nije omelo. Krenuo je prema meni i pokušao me poljubiti. Tada sam pobjegla iz sobe. Ipak sam glumila u njegovom filmu i sram me zbog toga. Imala sam osjećaj da sam napravila nešto pogrešno. To se događa mnogim ženama koje ne govore ništa jer se boje - napisala je Delevingne. 

'Insajdera' šala u industriji

Autor animirane serije 'Family Guy' Seth McFarlane 2013. je za vrijeme otkrivanja nominacija za Oscara pročitao imena žena nominiranih u kategoriji najbolje sporedne glumice. 

- Sally Field, Anne Hathaway, Jacki Weaver, Helen Hunt i Amy Adam. Čestitam vam, dame, više se ne morate praviti da vam je Harvey Weinstein privlačan - kazao je McFarlane. 

Njegova šala sada je dobila itekako na težini. Izrekao ju je, sada objašnjava, iz čiste ljutnje jer je producent zlostavljao njegovu blisku prijateljicu. glumicu Jessicu Barth. 

- Priznala mi je što joj se dogodilo još 2011. Sada je hrabro istupila i sve je rekla za The New York Times. Moja šala 2013. je proizašla iz ljutnje i mržnje - kazao je. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba