Obavijesti

Show

Komentari 273

Paul Walker, zvijezda 'Brzih i žestokih', poginuo u nesreći

Paul Walker, zvijezda 'Brzih i žestokih', poginuo u nesreći
14

U izjavi na Facebooku stoji kako je Paul Walker bio putnik u prijateljevu automobilu te da su tog dana bili na humanitarnoj zabavi u organizaciji Walkerove udruge

VIDEO

Zvijezda filma 'Brzi i žestoki', glumac Paul Walker (40), preminuo je u subotu nakon prometne nesreće u predgrađu Los Angelesa. 

Walker i njegov prijatelj Roger Rodas vraćali su se s humanitarne zabave u organizaciji udruge Reach Out Worldwide. Rodas je otprilike u 3:30 izgubio kontrolu nad crvenim Porscheom Carrerom GT i zaletio se u stup ulične rasvjete i zatim u drvo u Valenciji u Kaliforniji. Vozilo je istog trena planulo. 

Kad su policija i hitna pomoć stigli na mjesto događaja, Walker i Rodas već su bili mrtvi. Walkerov publicist Ame Van Iden potvrdio je glumčevu smrt.   

Obožavao je Jacquesa Cousteaua

Paul William Walker IV. rođen je 12. rujna 1973. u kalifornijskom gradiću Glendale. Njegova majka Cheryl Crabtree bila je manekenka, a otac Paul Walker III. građevinski radnik. Nakon katoličke srednje škole upisao je nekoliko fakulteta i na kraju diplomirao biologiju mora jer mu je uzor bio Jacques Cousteau. 

Glumačku karijeru počeo je još kao beba. Prvi angažman bio mu je u TV reklami za Pampers. Već s dvije godine bavio se modelingom, a s 12 je je dobio prvi angažman u televizijskom showu. 'Highway to Heaven', 'Who's the Boss?', 'The Young and the Restless' te 'Touched by an Angel' prvi su showovi u kojima se pojavljuje. 

Prijatelji tuguju

Nebo je dobilo još jednog anđela. Nedostajat ćeš mi toliko da to ne mogu opisati riječima, napisao je Vin Diesel na Twitteru.

- U ovom teškom trenutku, svu snagu, ljubav i vjeru sada usmjeravam obitelji Walker. U Paulovoj dobroti naći ćemo svoju snagu. Volim te, brate - napisao je na Twitteru Dwayne Johnson. 

Tugu zbog gubitka dragog prijatelja i kolege brojne su zvijezde izrazile na svojim profilima na društvenim mrežama. 

Ludacris je na Facebooku napisao kako je slomljen što je izgubio čovjeka koji mu je bio tako dobar prijatelj da ga je smatrao bratom. Tyrese Gibson napisao je da ne vjeruje da je Bog uzeo Walkera koji je bio toliko dobar i voljen. 

- Paul je bio jako dobar prijatelj. Slava mu nije udarila u glavu i znao je da u životu postoji više od toga da si zvijezda i tako je živio. Drago mi je da sam ga poznavao - napisao je na Twitteru Ryan Phillippe.

Počeo s komedijama

Prva filmska uloga bila mu je u komediji 'Monster in the Closet' 1986. godine. Sljedila je uloga u komediji 'Meet the Deedles' 1998. kojom se proslavio. Nakon toga glumio je u filmovima 'Pleasantville', 'Varisity Blues', 'She's All That' te 'The Skulls'. Ipak, najpoznatija Walkerova uloga je ona Briana O'Connera u filmskom serijalu 'Brzi i žestoki'. 

Strastveni surfer koji je volio brze automobile

Osim brojnih filmskih uloga, Paul je sa sestrom Ashlie 1988. sudjelovao u kvizu 'I'm Telling!' u kojem su završili na drugom mjestu. Bio je zaštitno lice parfema Davidoff. Životni san ostvario mu se kad su ga angažirali na National Geographicu za emisiju 'Expedition Great White' u sklopu koje je 11 dana bio član posade koja je lovila i označavala velike bijele psine u moru kod Meksika.

Živio je u Santa Barbari sa svojim psom i djevojkom Jasmine Pilchard-Gosnell (23). S bivšom djevojkom Rebeccom ima kćer Meadow (15) koja se nedavno preselila u Kaliforniju kako bi se zbližila s ocem. Paul je bio strastveni surfer i imao je smeđi pojas u jiu-jitsuu. Volio je trkaće aute i sam je sudjelovao u utrkama. Neposredno prije smrti pripremao se za auto show. 

Bio je veliki humanitarac. Pomagao je žrtvama potresa u Čileu te žrtvama na Haitiju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane