Obavijesti

Show

Komentari 6

Proslavila se kao djevojčica, ali karijeru su joj obilježili skandali

Proslavila se kao djevojčica, ali karijeru su joj obilježili skandali
1

Film 'Zamka za roditelje' lansirao je Lindsay Lohan u pravu dječju filmsku zvijezdu, i najavio da je pred njom sjajna glumačka karijera, koju su kasnije u drugi plan gurnuli njezini brojni incidenti i borba s ovisnošću.

VIDEO

Prošlo je 20 godina otkako je film osvojio nagradu Young Artist 1999. godine. Lindsay Lohan tad je imala 11 godina i odigrala je dvostruku ulogu – blizanki Hallie Parker i Annie James koje se slučajno sretnu i shvate da su blizanke koje su bile razdvojene kao bebe. Njihove roditelje igrali su Natasha Richardson i Dennis Quaid, koji su se, u radnji filma, razveli i živjeli odvojeno. Tako je jedna od djevojčica odrasla s majkom u Londonu s Elizabeth, a druga u Napa Valleyu s ocem.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Priča je nastala prema slavnom dječjem romanu 'Blizanke' njemačkog pisca Erich Kästnera inače i autora omiljenog romana za djecu 'Emil i detektivi'.

Film 'Zamka za roditelje' lansirao je Lindsay Lohan u pravu dječju filmsku zvijezdu, i najavio da je pred njom sjajna glumačka karijera. To se i dogodilo, jer je nastavila glumiti u mnogim filmovima, a već 2003. snimila je 'Šašavi petak' – fantastičnu komediju koja je do danas ostala njezin najuspješniji film. Uz Lohan zvijezda filma je i Jamie Lee Curtis, a film je od distribucije u cijelom svijetu zaradio čak 160.000.000 dolara.

Godinu dana kasnije objavila je i prvi album 'Speak' i prodala ga u milijun primjeraka samo u Americi. Iste godine igrala je glavnu ulogu u 'Kraljici škole' koji je zaradio 29.000.000 dolara.

No film 'Peh do daske' iz 2006. nije više bio tako uspješan i dobio je jako loše kritike. Lohan je dobila 'Zlatnu malinu' – antinagradu koja se dodjeljuje najlošijim filmovima i glumcima.

Među prvim ozbiljnijim ulogama bila je i ona u 'Poglavlje 27', biografskom filmu o ubojstvu Johna Lennona, u kojem igra prijateljicu Lennonovog atentatora Marka Davida Chapmana kojeg je igrao Jarred Leto.

Lindsay Lohan počastila fanove golišavom fotkom za rođendan
Lindsay Lohan počastila fanove golišavom fotkom za rođendan

Od tada počeli su i njezini problemi s ovisnošću o drogama i alkoholu, iako se vraćala filmovima i neuspješno pokušavala snimiti samostalne albume.

Kako je kasnije priznala, slomila se zbog slave i kritika, ali i zbog lošeg braka i konačnog razvoda njezinih roditelja 2007. godine. Iako je pokušala održati dobre odnose i s ocem i s majkom, 2009. godine rekla je da je prekinula sve kontakte s ocem zbog njegove nagle naravi.

Ipak 2010. je završila na 90 dana u zatvoru jer, kako je sutkinja objasnila – nije ozbiljno shvatila dvije uvjetne kazne koje je dobila 2007 i 2008. zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

2018 MTV EMA

Tad je puštena uz jamčevinu od 540.000 dolara, a na sudu je izgledala prilično neprepoznatljivo. Na sud je dovedena u lisičinama. Ali ni takvo iskustvo nije ju opametilo.

Budući da je dva puta izostala s edukacije odvikavanja od alkoholizma, sutkinja je bila odlučna i strpala je zvijezdu u zatvor.

Godine 2012. Lohan se skinula za Playboy, a Huge Hafner rekao je da je to izdanje prodajom oborilo sve rekorde.

Lansirala je i svoj modni brend, ali se 2019. vratila na film ulogom u filmu 'Među sjenama'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...