Obavijesti

Show

Komentari 0

Provocira Crkvu i sve griješne svećenike golom opaticom...

Provocira Crkvu i sve griješne svećenike golom opaticom...
4

Saša Jurić skinuo je manekenku da bi upozorio na griješne svećenike. Gola Rea pozirala mu je na fotografiji koja ilustrira drugu Božju zapovijed

VIDEO

Osjećala sam se griješno dok sam pozirala kao gola redovnica, rekla je Rea Matas (24). Manekenka je bila model zagrebačkom fotografu Saši Juriću. Napravio je seriju fotografija koje kroz 10 Božjih zapovijedi prikazuju životni stil modernog svećenika koji griješi. Gola mu je pozirala na fotografiji koja ilustrira drugu zapovijed: 'Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud'. Manekenka se za ovu provokativnu seriju fotografija kao redovnica ljubila sa svećenikom. Nije zažalila što je dio projekta. 

Šmrče kokain 

Umjetnik Saša Jurić sebi je dodijelio ulogu bludnog svećenika. Na fotografiji šmrče crte kokaina u obliku križa jer smatra kako Crkva ne želi preuzeti odgovornost za svećenike koji su problematični. Jurić tvrdi kako nije želio uvrijediti Crkvu niti kršćanstvo.

- Uživjela sam se u priču jer ni Saša ni ja ne volimo licemjerstvo. Neki idu u crkvu i mole se, a pritom se drogiraju, varaju žene, lažu ili kradu - rekla je manekenka. Dodaje da ne bi bila redovnica jer ne može živjeti bez ljubavi i u celibatu.Jurić je fotografije izložio u Hemingway baru u Zagrebu, a za mjesec dana trebale bi biti izložene u Londonu ili New Yorku. 

'Fotografije su čisti promašaj'

Don Anđelko Kaćunko smatra kako je možda kritika umjetnika dobronamjerna, ali je i put u pakao popločen dobrim namjerama.

- U crkvu ne idu sveci nego oni koji se kaju. Pokušaj kritike ponašanja nekih kršćana na fotografijama je promašaj, iako su one čista provokacija - kaže don Kaćunko.

''Vjernici se kaju za grijehe i odlaze moliti u crkvu

Don Kaćunko smatra kako kršćanski vjernik zna da je slab i jadan te da često pada pod teretom raznih kušnja, ali se iskreno kaje. Zato odlazi u crkvu i traži pomoć Boga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci