Obavijesti

Show

Komentari 15

Prvo ispadanje u showu: Zbog krpica sa zeljem Danijel ispao

Prvo ispadanje u showu: Zbog krpica sa zeljem Danijel ispao
8

Iako je iz Testa osjetila Danijel izašao kao pobjednik te tako bio nagrađen s malom prednošću pred ostalim kandidatima ipak tu prednost nije znao iskoristiti

VIDEO

Iako je iz prošle emisije iz drugog izazova Testa osjetila Danijel izašao kao pobjednik te tako bio nagrađen s malom prednošću pred ostalim kandidatima tako što je birao glavnu namirnicu, ipak tu prednost nije znao iskoristiti, pa je prvi natjecatelj koji je napustio show. 

- Iz MasterChef kuhinje odlazim sretan jer sam bio dosljedan svojim stilovima, svojim jednostavnim jelima i drago mi je da su jela bila ukusna - komentirao je Danijel svoje ispadanje iz kuhinje. 

Najbolji u večerašnjoj emisiji bio je Robert, a njegov hamburger jednoglasno je proglašen kao daleko najkompleksnije i najbolje izvedeno jelo. 

- Ja sam računao to polako, korak po korak. Lijepo je. Zato smo tu da vidiš koliko si negdje u nečem dobar ili loš - dodao je Robert. Četvrta emisija kandidatima je donijela nove izazove, a osim što su morali zasukati rukave i pokazati zašto su tu, jedni drugima postali su konkurencija. 

Skuša, mljeveno meso i teleći vrat bile su tri vrste mesa od koje je Danijel morao odabrati jednu s kojom će kandidati kuhati. 

- Na najsigurnije sam išao upravo zato da opet bude neočekivano. Od mene su htjeli  nešto neočekivano i dobili su neočekivano - najsigurniju namirnicu - komentirao je Danijel čiji je izbor pao na mljeveno meso. Mišljenja natjecatelja su bila podijeljena. Dok su neki kandidati jedva čekali uhvatiti se u koštac s mljevenim mesom, drugi su muku mučili s idejom jela.

Prvo kušanje Danijela je koštalo Radovanove opaske da njegovo jelo ne prelazi ambiciju petnaestogodišnjeg ''kuharčića'', a s njim se složio i Dino te Andrej koji je dodao: „Nije neukusno, ali nije nešto ni fantaziozno“. Najboljim u izazovu pokazao se Robert koji je žiriju servirao hamburger te ih zaista oduševio. 

- Ja bih više očekivao da ste mi ovo servirali kao jelo s potpisom, nego ono što ste servirali i sad nakon ovog, ja vam jedino mogu reći: nastavite rasti -rekao mu je Dino, a Andrej mu se pridružio pohvalom: „Ja vam čestitam!“.

Dok je cijelo vrijeme strepio da se žiriju neće svidjeti njegovo jelo, na kraju je Ratko dobro prošao, a Dino mu je savjetovao da ubuduće samo pripazi na omjer začina. Osim Ratka, i Mišel je malo pretjerala za začinima, no Dino joj je ipak poručio: „Super ti kuhaš!“.

Nakon neuspješnih lignji punjenih narančom, ovoga puta Emilija se odlučila puniti povrće koje je ipak bolje prošlo kod žirija. 

- Prošli put si punila lignju, sad si punila povrće, očekivat ću ubuduće da se nešto drugo desi osim punjenog nečeg - Dino nije propustio prokomentirati Emilijino jelo.

- Moram reći da je izuzetno dobro - komentirao je Andrej Zvjezdanino jelo koja im je servirala rolice, a zadovoljni su bili i Martininim tanjurom premda joj nije ispalo onako kako je zamislila.

- Trenutak kad je Andrej prepolovio jaje mi se svijet srušio -  dodala je Martina. Iako su servirali jako ukusna jela, i Ante i Ivana dobili su kritike za prezentaciju. 

- Ovo je jedno od najružnijih jela koje sam ikad vidio u životu - zaključio je Andrej nakon što je Ante donio tanjur pred žiri, dok mu je Dino poručio: „Sve u svemu, ovo je napredak i nastavi.“.

Premda su ga ocijenili kao ukusno, Darijevo jelo je Andrej opisao kao kuhinju iz osamstotih godina.

- Vidjet ćemo koliko ćeš uspjeti opstati sa tim stilom u ovoj kuhinji - rekao je Andrej, a Dino se nadovezao: „Ajmo, vremeplov i piči! Dođi u 2015.! Može?“.

Zanimljiva je bila i situacija u kuhinji u kojoj je Dino prepoznao svoje jelo na Ivinom tanjuru, dok ga je ona pokušavala uvjeriti da to jelo nije kopirala od njega, već da dolazi isključivo iz njezine glave. 

- Ako čovjek smatra da sam ja napravila njegovo jelo bez da sam ga vidjela, što bih ja onda tek napravila da sam ga zaista vidjela. To bi bilo vrhunsko - zaključila je Iva.

Koliko je Danijelov odabir glavne namirnice zagorčao, a koliko zasladio dan vidjeli smo u četvrtoj epizodi, a na kraju je presudio sam sebi. 

- Mislim da je Danijel malo sebi pucao u nogu sa svojim tanjurom. Za ostale ne znam. Bilo je nekih tehničkih grešaka i nekih jednostavno dosadnih jela - rezimirao je Ratko kuhanje, a žiri je zaključio kako je na kraju bilo više pada nego rasta. 

U ovom izazovu, osim kulinarskih vještina, ključno je bilo pokazati dozu kreativnosti. Dok su neki kandidati uvjerili žiri da unutar dvije minute mogu smisliti jelo i odabrati namirnice, Danijel Emilija, Josip i Oskar su podbacili te su se u crnim pregačama u Stres testu borili za ostanak u showu. 

Četvero najlošijih kandidata u Stres testu su dobili recept, a od njih se tražilo da naprave svoju interpretaciju autentičnog hrvatskog jela, krpice sa zeljem. 

U finalnom obraćanju žiri je zaključio da jela nisu bila tako loša, ali da su dva kandidata ipak lošija od drugo dvoje. Tako su Emilija i Oskar spašeni unatoč lošoj prezentaciji i poslani da se pridruže ostalima. Između Josipa i Danijela su stvari bile na vagi jer je Danijel zeznuo okuse, a Josip tehniku, ali je na kraju ipak eliminiran Danijel jer prema Andrejevim riječima „Dva najlošija tanjura koje je on dosad probao napravio je upravo Danijel“, a Dino ga je ispratio komentarom: „Ja mislim da si ti dosta otišao od klasičnog okusa“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?

Osim Igora i Ivane, za titulu pobjednika u 'Zvijezde pjevaju' borili su se i Mihovil Španja i Goran Bošković te Dea Presečki i Dino Petrić