Show

Komentari 21

Quentin Tarantino sve šokirao izborom 12 najboljih filmova...

Quentin Tarantino sve šokirao izborom 12 najboljih filmova...

Na prvom mjestu je ‘Apokalipsa danas’ Francisa Forda Coppole, zatim ‘Medvjedi nose loše vijesti’, Michaela Ritchieja, ‘Carrie’ Briana de Palme, ‘Munjeni i zbunjeni’ Richarda Linklatera...

Učeći o filmu, Quentin Tarantino (57) je jednom rekao da je njegova glava kao spužva koja sve upija.

POGLEDAJTE VIDEO: Odgođeni Oscari

- Slušam ljude kad mi pričaju životne anegdote. Volim ekscentrike i njihove priče. Kad mi netko ispriča nešto zanimljivo, ja se toga sjetim i onda to iskoristim u scenariju, otkrio je kako nastaju neke uvrnute scene u njegovim filmovima. - Kad sjednem pisati scenarij i opisivati likove, olovka mi je poput antene i odjednom ti likovi izlaze manje-više potpuno oblikovani - opisao je svoj radni proces. A počeo je kao i svaki prosječni ljubitelj filmova - dao bi nekoliko dolara za ulaznicu, kupio kokice, sjeo u kino i uživao.

- Kad me ljudi pitaju koju sam filmsku školu završio, kažem da nisam išao u školu, nego u kino i zato volim filmove koje voli publika a ne kritika - objasnio je slavni redatelj svoj ukus.

Ovih dana tražili su od njega da sastavi listu 12 filmova koje smatra najvećima u povijesti kinematografije i šokirali su se kad na popisu nije bilo ni jednog pretjerano nasilnog filma.

Na prvom mjestu je ‘Apokalipsa danas’ Francisa Forda Coppole, zatim ‘Medvjedi nose loše vijesti’, Michaela Ritchieja, ‘Carrie’ Briana de Palme, ‘Munjeni i zbunjeni’ Richarda Linklatera. Tu je i ‘Dobar, loš, zao’ Sergia Leonea, ‘Veliki bijeg’ Johna Sturgesa, ‘Njegova djevojka Petko’, Howarda Hawksa, ‘Ralje’ Stevena Spielberga, ‘Tigar jedne ljepotice’ Rogera Vadima. Tu su i ‘Rolling Thunder’ Johna Flynna, kao i ‘Čarobnjak’ Williama Friedkina, te ‘Taksist’ Martina Scorseseja.

Najčitaniji članci