Obavijesti

Show

Komentari 179

Radnici Čistoće skupljali otpad dok su Ultraši spavali na ulici

Radnici Čistoće skupljali otpad dok su Ultraši spavali na ulici
35

Održavanje Ultre ove godine je bilo popraćeno vrhunskim sigurnosnim mjerama te brojnim kontrolama uz patrole policajaca u civilu. 126 ljudi je privedeno zbog droge

VIDEO

Prvi dan (noć) Ultra Europe festivala nije još ni završio, a splitski 'škovacini' već su krenuli na posao. Ne čudi, komunalna tvrtka Čistoća jedna je od rijetkih 'u plusu', plaće su daleko iznad hrvatskog prosjeka, a sva prava garantirana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Tako motivirani radnici prionuli su poslu već od ranih jutarnjih sati, u kvartovima oko Poljuda šmrkovima su se čistile ulice i 'kantuni', skupljao otpad kojeg će samo od Ultre u tri dana biti 70-ak tona.

ULTRA jutro

Tako kaže Miroslav Delić, direktor splitske Čistoće, kojem se u subotu rano ujutro pridružio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

ULTRA jutro

Prvi čovjek Splita naglasio je, uz standardne pohvale svim pozitivnim aspektima Ultre, kako je tu da se čim prije osiguraju što je moguće normalniji uvjeti građanima koji nemaju koristi od festivala, koji vide samo loše strane. Doista, već oko sedam sati učinci su bili vidljivi, unatoč buri koja je raznosila mahom plastični otpad.

ULTRA jutro

Pohvalili su se Opara i Delić kako su organizatori Ultre oduševljeni brzinom komunalaca, u drugim gradovima se čišćenje zna oduljiti do pred početak idućeg dana. Također su naglasili da u Splitu za vikend boravi stotinjak tisuća gostiju, od 'Ultraša' preko standardnih gostiju do nekoliko desetaka tisuća u tranzitu prema otocima.

ULTRA jutro

Bandić uživao u spektaklu

Kako bilo, gradonačelnik od izbora stalno nešto dela... Kad smo već kod 'rađe', u Split je zbog Ultre došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Sigurno mu je bilo fino na Poljudu, no Opara mu nije stigao praviti društvo. Nije splitski poteštat išao na Ultru (bili su njegovi zamjenici), Opara je dočekao kolegu na otvorenju 'Splitskog ljeta' (Bandić je dobio prilično srčan pljesak publike) no kasnije su im se puti razišli. Krstulović je prema protokolu cijelu večer bio domaćin Kolindi Grabar-Kitarović, predsjednici RH, dok je Milan otišao partijati.

Party, eat, sleep. Repeat! Tog slogana EDM i rave zajednice posjetitelji Ultra Europe festivala drže se kao 'Svetog pisma'. Oni sa smještajem imaju bolje uvjete po pitanju spavanja i hrane, no vjerojatno jednako dobro ponavljaju partijanje.

Ultraši spavali na klupama

Čini nam se da je ove godine, dan nakon prve trećine Ultre, ipak bilo nešto manje mladih po plažama i parkovima, gdje su prošlih sezona znali masovno 'ubiti oko'.

No, bilo je i zanimljivih rješenja poput mini-šatorskog naselja kod Veslačkog kluba Gusar. Nije ekipi u šatorima smetalo što party u ranu zoru još traje u službenom kafiću Ultre stotinjak metara i dvije uvale dalje.

Sunce pak nije smetalo iscrpljenim 'ultrašima' u splitskim parkovima, pogotovo ne onima koji su mudrije (ili su samo imali sreće) birali klupe u cik zore.

ULTRA jutro

Pored vrhunske zabave na Ultri, vrijedi napomenuti i još dvije informacije. Hitna pomoć (ona u KBC-u Split, ali i na Poljudu koju angažira organizator) nije zabilježila spomena vrijedne intervencije. Tek dvojicu sa suznim očima koje je netko oko ponoći poprskao sprejem...

Poprilično 'mirna' Ultra

Održavanje Ultre ove godine je bilo popraćeno doista vrhunskim sigurnosnim mjerama te brojnim kontrolama uz patrole policajaca u civilu. Policija također nema šokantnih ni crnih vijesti.

ULTRA jutro

Iz splitske PU doznajemo kako je privedeno 126 osoba. Hrvatskih i stranih državljana, a očekivano je gotovo stotinjak njih uhićeno zbog konzumiranja ili dilanja. Oduzeto je 562 komada ecstasyja, 152,2 grama marihuane, 13,31 grama kokaina, 11,45 grama amfetamina, 32,28 grama MDMA, 1,04 grama LSD-a i 0,85 grama hašiša, temeljito su obavijestili javnost iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin