Obavijesti

Show

Komentari 66

Rafael Dropulić pobijedio je u dva showa, ali je odustao od slave i sreću pronašao u vjeri

Rafael Dropulić pobijedio je u dva showa, ali je odustao od slave i sreću pronašao u vjeri
9

Nakon što je 2003. godine pobijedio u showu Story Super Nova osvojio je nagradu od 100 tisuća kuna, te je veći dio iznosa dao za izgradnju crkve u Pločama

VIDEO

Nekadašnju reality zvijezda iz Ploča, Rafaela Dropulića Rafu (39) javnost je upoznala 2003. kad je pobijedio u glazbenom showu Story SuperNova. Odustao je od glazbene karijere te je posvetio svoje vrijeme obitelji i Bogu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Rafo je danas voditelj u emisiji 'Blagoslovljen tek' na Laudaro TV-u, obiteljski čovjek i otac te je zaposlen u zagrebačkom Gradskom uredu. Radio je duže vrijeme u zagrebačkom Odjelu za turizam u upravi Grada Zagreba, a sada je u Odjelu za poduzetništvo. 

Nakon što je 2003. godine pobijedio u showu Story SuperNova, osvojio je nagradu od 100 tisuća kuna, te je veći dio iznosa dao za izgradnju crkve u Pločama. Nakon snimljenog singla 'Ja sam Rafo' nastupio je i na Splitskom festivalu te osvojio drugo mjesto publike. 

Ž. Lukunić

Samo pet godina kasnije odnio je pobjedu i u prvoj sezoni 'Farme'. Osvojio je pola milijuna kuna, a prema mišljenju gledatelja Nove TV koji su ga tada izabrali kao pobjednika, u životu bez struje, tekuće vode i na seoskom imanju na kakvom su prije stotinjak godina živjeli naši stari, najbolje se snašao.

D.Puklavec

Premda je uživao popularnost nakon sudjelovanja u showovima i mnogi su mu prognozirali uspješnu estradnu karijeru, Rafael ipak nije krenuo tim putem.

Rafo: 'Kad sam poljubio dno, znao sam gdje ću Boga tražiti'
Rafo: 'Kad sam poljubio dno, znao sam gdje ću Boga tražiti'

- Svi su mi govorili 'Joj, budalo jedna, što si sve mogao imati, a ti na kraju sve to ostaviš. Dižeš se ujutro na posao u osam, dolaziš doma u četiri mrtav umoran, što ti je to trebalo, a mogao si svirati okolo, putovati - rekao je svojedobno. 

Dogodila mu se snažna duhovna promjena. Počeo je osjećati bliskost i želju za Bogom, a sve se promijenilo njegovim odlaskom u Međugorje na seminar posta, molitve i šutnje.

- Gdje sam shvatio da karijera nije nešto što mora biti na prvome mjestu i da su životni prioriteti: Bog, obitelj, pa onda sve drugo. I meni se tada sve preokrenulo. Što god sam krenuo napraviti, nailazio bih na zid koji mi nije dao dalje. Spletom okolnosti bilo je potencijala i ništa se nije napravilo, ali danas vidim da je to bila Božja volja jer sad vidim, da sam tada ostvario glazbenu karijeru ne bih se kasnije oženio, pitanje bih li imao djece, jer se sjećam kako sam razmišljao i tko zna kamo bi me sve to odvelo - rekao je Rafo u intervjuu za Večernji list.

Rafo i supruga su prije pet godina dobili prvo dijete, djevojčicu. Tada nam je rekao kako se za ulogu roditelja dugo pripremao i čitao knjige, ali je stvarnost ipak drugačija. Veliki je vjernik i trudi se živjeti po Božjim uvjerenjima. 

- Apsolutno podržavam inicijativu 'U ime obitelji' i sve što oni rade. Nisam se molio ispred bolnica samo zbog nedostatka vremena i moje lijenosti - rekao nam je Rafo prije nekoliko godina. 

Zagreb: Duhovni koncert "Progledaj srcem" na stadionu Maksimir

Rafo, kako ga prijatelji zovu, i supruga su posljednjih 12 godina neokatekumeni (op.a. crkveni pokret osnovan 1964. godine u Madridu s ciljem kršćanskog odgoja suvremenog čovjeka). Iako više ne nastupa toliko često, Rafo ponekad održi pokoji koncert. S reperom Antom Cashom pjeva u crkvenom zboru, a prošlo ljeto je nakon dugo vremena pjevao pred većom publikom. Naime, nastupio je na duhovnom koncertu 'Pogledaj srcem' pred 500 tisuća ljudi na maksimirskom stadionu. 

Zagreb: Duhovni koncert "Progledaj srcem" na stadionu Maksimir

Dropulić je nedavno gostovao u emisiji 'More milosrđa' gdje je detaljno i otvoreno govorio o svojoj prošlosti, traganju za Bogom i duhovnosti. 

Svoju glazbenu karijeru odlučili su posvetiti Gospodinu i vjeri...
Svoju glazbenu karijeru odlučili su posvetiti Gospodinu i vjeri...

U razgovoru s urednikom Danielom Vorihom, Rafo se prisjetio svoga djetinjstva i vjere koju je stekao u obitelji.

- Ja sam iz tradicionalne katoličke obitelji, primio sam sakramente, međutim to je ta tradicionalna vjera. Ako pričamo o upoznavanju Isusa u smislu upoznavanja živoga Boga to je priča mog traganja za Isusom, za istinom koja je trajala nekoliko godina. Kod mene nije bilo obraćenje preko noći, već je to bio dug proces, jedno vrlo snažno iskustvo. Od tada pa do dana danas Isus je moj Bog i moje je da ispunjavam njegovu volju koliko god mogu - izjavio je Rafo. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor
FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje