Obavijesti

Show

Komentari 41

Rajko trpi bolove: ‘Nepokretan čekam da mi operiraju kuk’

Rajko  trpi bolove: ‘Nepokretan čekam da mi operiraju kuk’
1

SANJA POZORNICU Skladatelj se trebao pridružiti Srebrnim krilima na koncertu u Sloveniji, ali nije mogao doći jer nije mogao hodati ni sjediti. Trpi bolove zbog problema s kukom

VIDEO

Skladatelj Rajko Dujmić (61) nedavno je završio u bolnici. Sa Srebrnim krilima trebao je prije nekoliko dana nastupiti u slovenskom Lenartu. Mjesec dana se nadao da će ozdraviti i doći na koncert, no skladatelj se nije mogao maknuti iz kreveta jer je bio nepokretan. Sad ga čeka hitna operacija kuka zbog kojeg trpi jake bolove.

- Nisam došao dečkima na svirku jer nisam mogao stajati ni sjediti. Kronično me boli kuk, ali još čekam mišljenje liječnika. Bio sam uvjeren da je išijas, ali nisam siguran. Sad se malo bolje osjećam nego prošli tjedan - rekao nam je skladatelj. Zbog akutne upale živca desne noge prije tri godine također je nekoliko tjedana bio nepokretan. Kad mu se nedavno stanje pogoršalo, otišao je u bolnicu na pregled. Liječnicima je bilo sumnjivo da išijas tako dugo ne prolazi pa su mu snimili kuk. Savjetovali su mu hitnu operaciju.

Kalember ga zvao u Krila

- Rajko nije s nama jer ima ozbiljnih zdravstvenih problema. No da je ovdje sigurno bi vas pozdravio s ‘rano jutro u pola šest’ - rekao je Vlado Kalember (62) u Sloveniji i zapjevao 'Milenu'. Vođa Srebrnih krila nada se da će Dujmić ipak zasvirati s Krilima čim ozdravi, no nije znao reći kad će to biti.

- Rajko nije član Srebrnih krila. Ako će nastupati s nama, ako bude htio, rado ćemo mu biti savršeni prateći bend – kaže Kalember. Dujmića je u svoj bend zvao još 1979. Tada ga je skladatelj odbio jer je bio odan Fosilima. Nakon 37 godina Vlado ga je ponovno nazvao i pitao: 'Sjećaš li se onog poziva iz 1979.? Još vrijedi'.

Čeka ga borba na sudu

Rajko je prihvatio i onda se naglo razbolio. U međuvremenu su krenule priče i da su Novi fosili zvali Rajka da se vrati u bend. Marinko Colnago (71) potvrdio je da ih zajednički prijatelj pokušava pomiriti. U kuloarima se moglo čuti da su Dujmića zvali natrag jer bi ih njegove tužbe financijski dotukle. Glazbenik je bend tužio zbog korištenja imena koje je on zaštitio. Naime, na humanitarnom koncertu svirali su pod tim imenom, a Dujmić traži i 10.000 eura odštete radi nastupa na Opatijskom festivalu. Iako je njegov povratak u Nove fosile slovio za gotovu stvar, skladatelj je, čini se, odlučio drukčije.

- Rajko je rekao da više ne želi čuti za njih. Ne pada mu na pamet vratiti se u Fosile ili povući tužbe – kaže Rajkov prijatelj.

Dujmića, osim tužbi s bendom, čeka i dokazivanje nevinosti na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu jer je lani u rujnu napao suprugu Snježanu (51) i zaradio prijavu za obiteljsko nasilje. Sutkinja je izdala kazneni nalog kojim ga kažnjava sa šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje dvije godine. Skladatelj se žalio pa ga, ako optužno vijeće potvrdi optužnicu, čeka sudski postupak. Tužiteljstvo ga tereti jer je supruzi nanio lakše tjelesne ozljede. Po službenoj dužnosti pokrenuli su kazneni postupak jer je Snježana odbila prijaviti muža ili svjedočiti protiv njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni