Strog sam, pravedan i napravit ću sve kako bih im pomogao da se popnu na sam vrh. Ipak, nema šanse da ih zapošljavam u svojim restoranima ili preko veze. Neka odje*u i zaposle se kod drugog i krenu ispočetka, kaže
Ramsay djeci brani let prvim razredom, ne smiju u taksi, a u svom restoranu neće ih zaposliti
Kuhar Gordon Ramsay (54) poznat je po tome da voli red, rad i disciplinu. Ako njegovi pomoćnici u kuhinji ne rade nešto kako treba, zna se na njima itekako iskaliti. Taj 'britki' jezik i osebujni karakter vrijedi i za njegove najmilije. Ima petero djece, a na njima trenira strogoću jer želi da ostanu prizemljeni i motivirani.
POGLEDAJTE VIDEO: Gordon se prerušio i provjeravao restorane
Pokretanje videa...
Gordon i njegova supruga Tana (46) roditelji su Megan (23), 21-godišnjih blizanaca Jacka i Holly, Tilly (19) te dvogodišnjeg Oscara. Iako se njihov slavni tata 'kupa' u novcu, Gordon djecu uči skromnosti, a jedna je njegova odgojna metoda iznenadila mnoge.
Kada odlaze na praznike, Gordon i supruga u zrakoplovima uživaju u luksuznom prvom razredu, ali djeci ne dopušta let čak niti business klasom, već ih 'tjera' da se voze ekonomskom.
- Što se tiče praznika, rekao sam im: 'Nemojte se usuditi trošiti taj je**ni novac kako bi se vozili prvim razredom do New Yorka! Poletjet ćemo svi zajedno, zajedno ćemo i sletjeti, smislite što ćete drugo učiniti s novcem - rekao je pa nastavio:
- Kada pitaju mogu li doći k nama kako bi jelu ukusnu hranu, kažem im: 'Ne, je**no ne možete, sasvim im je dobro u ekonomskoj klasi. Mislim, koji tinejdžer treba sjediti u zavaljenom sjedalu? Meni i Tani jako je važno da ostanu prizemljeni i motivirani.
Djeci ne dopušta da troše novac na taksije nego se voze javnim prijevozom. Poznati kuhar je prije nekoliko godina izjavio kako ne planira zaposliti svoju djecu u restoranu.
- Strog sam, pravedan i napravit ću sve kako bih im pomogao da se popnu na sam vrh. Ipak, nema šanse da ih zapošljavam u svojim restoranima ili preko veze. Žele raditi u ovom biznisu? Onda neka odje*u, neka se zaposle kod drugog vlasnika restorana i krenu od samog početka - rekao je. Opisao je i kako je to biti 'zarobljen' u kući s petero gladne djece tijekom pandemije.
- To je užas. Kad će sve ovo završiti? Cijeli dan sam u kuhinji. Ujutro obavim kupovinu, pa pripremam doručak, a nakon toga odmah krenem spravljati ručak. Popodne malo pobjegnem van, ali se ubrzo vraćam u kuhinju pripremiti večeru - opisao je svoj uobičajeni dan.