Show

Komentari 4

Rebel Wilson pokazala srednji prst Putinu na dodjeli nagrada: 'Ovu poruku će svi razumjeti'

Rebel Wilson pokazala srednji prst Putinu na dodjeli nagrada: 'Ovu poruku će svi razumjeti'

Dodjele nagrada BAFTA prošle godine nije bilo zbog pandemije, ali ove godine je organizirana unatoč ratu koji se odvija u Europi. Baš zbog toga, dodjela je bila obilježena političkim govorima i istupima

Australska glumica Rebel Wilson (42) u nedjelju je na dodjeli nagrada britanske filmske akademije BAFTA, u Royal Albert Hallu, u znak podrške Ukrajini pokazala kamerama srednji prst i poručila da je to poruka za Vladimira Putina (69). 

POGLEDAJTE VIDEO:

- U ovoj izvedbi imamo dva tumača znakovnog jezika, jedan pokazuje američki znakovni jezik, dok je drugi zadužen za britanski. Srećom, na svim znakovnim jezicima ovo je poruka za Putina - rekla je Wilson i podignula srednji prst, a njen istup nagrađen je glasnim pljeskom.

Mnogi glumci su odlučili iskoristiti ovu priliku i pružiti javno svoju podršku i poslati poruku ruskom predsjedniku tako što su nosili vrpce i bedževe kojima su iskazali stav da stoje uz Ukrajinu.

- Patnja milijuna ljudi ne može se ignorirati - rekao je glumac Benedict Cumberbatch (45) te poručio da planira pružiti dom ukrajinskim izbjeglicama.

Glumac je dodao da se gađa i ubija civile koji su ostali bez domova, bez električne energije, vode i hrane.

- Svi moramo napraviti više od nošenja bedža. Moramo donirati, pritiskati naše političare da stvore sigurno okruženje za izbjeglice - izjavio je Cumberbatch.

BAFTA dodjele nagrada prošle godine nije bilo zbog pandemije, dok je ove godine ipak bila organizirana unatoč ratu koji se odvija u Europi. Ova dodjela bila je zato obilježena političkim govorima i istupima.

Najčitaniji članci