Show

Komentari 1

Redatelj Kovač o preminulom kolegi Milenku Zeki: 'Bio je veseljak, duša svake zabave'

Redatelj Kovač o preminulom kolegi Milenku Zeki: 'Bio je veseljak, duša svake zabave'

Redatelj Mario Kovač je, nedugo nakon objave o smrti glumca, podijelio svoje osjećaje vezi tužne situacije: 'Nezamislivo mi je da ću doći tamo na probu i neću čuti njegov smijeh i njegovu zezanciju.'

U ponedjeljak je u Zagrebu preminuo glumac kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život' Milenko Zeko nakon teške borbe s karcinomom.

Milenko je glumačku karijeru započeo 1986. godine s predstavom ' Dobro jutro, lopovi' u režiji Mirka Merle. U svojoj karijeri odglumio je još u 26 predstava koje su bile u režiji redatelja Marija Kovača poput ' Prokleta avlija i ' Smrtni grijesi'.

Redatelj Kovač je, nedugo nakon objave o smrti glumca, podijelio svoje osjećaje vezi tužne situacije, piše Večernji list.

- Bio je veseljak, duša svake zabave. Često je u mojim predstavama igrao negativce i zločeste likove, stoput sam mu znao reći: 'Zeko, makni osmijeh! Zeko ne smiješ se na sceni, ozbiljan si, negativac si - prisjetio se Kovač i rekao da će Zeku pamtiti po zaraznom osmijehu.

- Nezamislivo mi je da ću doći tamo na probu i neću čuti njegov smijeh i njegovu zezanciju. To će mi jako faliti, ne samo meni, nego i svima iz kazališta – izjavio je redatelj.

Podsjetimo, Zeko se duže vrijeme borio s karcinomom, a glumio je sve donedavno. Posljednja uloga bila mu je u predstavi 'Nora', adaptaciji poznatog djela Henrika Ibsena.

Najčitaniji članci