Show

Komentari 10

Rekla mi je: Moram imati visoki krov, zar ne vidiš kolika sam

Rekla mi je: Moram imati visoki krov, zar ne vidiš kolika sam

Kasandra je plijenila svojom pojavom, ali nitko se nije posvetio njezinom glazbenom potencijalu. Da je nastavila karijeru, danas bismo imali rasnu pjevačicu

Potkraj 90-ih Kasandra je bila na vrhuncu slave. Dominirala je scenom zbog glasa, stasa i karizme, pa kad bi urednicima trebala atraktivna naslovnica, ona je uvijek bila idealno rješenje. Ali Kasandra je imala baš moćni glas. Da je doista htjela nastaviti karijeru, da u njoj nisu samo gledali pojavu, nego da se netko posvetio njezinu glazbenom potencijalu, danas bismo imali rasnu pjevačicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radila sam tih godina u tjedniku Nacional i s njom dogovorila intervju. Rekla sam da bismo trebale razgovarati na nekom mirnom mjestu zbog tonske snimke intervjua.

- Ma najbolje onda kod mene doma - rekla je.

Iznenadila me, jer malo kad glazbene zvijezde pozivaju novinare u svoj dom, tim više jer se nismo poznavale. Pozvonila sam joj u dvokatnici iznad Maksimira, pojavila se na vrhu stepeništa i izvukla iz sebe duboki glas kojim mi je, uz smijeh, doviknula: 'Tuuu saaam!'

Živjela je u malom djevojačkom stanu u potkrovlju u kojem je dominirao ukusno namješteni dnevni boravak. Bila je umjetnička duša. Završila je srednju primijenjenu, voljela je slikati, a istovremeno je završila i srednju glazbenu te svirala klavir.

- Pa moram imati visoko krovište, vidiš kol'ka sam - rekla je aludirajući na svoju visinu od 183 centimetara. U trenirci i tenisicama više nije bila Kasandra, bila je Davorka Ručević. Nasmijana, duhovita, vedra osoba koja je govorila i o svojim vrlinama i manama bez glumatanja. Pričala je da je mogla igrati i košarku, ali nije voljela tjelesni odgoj jer je imala problema s vidom, a vježbanje na spravama i gimnastika bili su joj noćna mora. Kad sam isključila diktafon, rekla mi je da glazbu jako voli, ali šoubiznis prezire jer se u mnogočemu i mnogima razočarala. Zato najviše voli biti ovdje, kod kuće, u svome malom carstvu i slušati glazbu.

Preminula hrvatska dance pjevačica Davorka Ručević Kasandra

Idući put smo se srele u redakciji kad je došla u fotostudio. Kad sam za koji dan vidjela fotografije u novinama, jedva sam mogla povezati Kasandru s Davorkom Ručević. Vamp djevojka, držeći na povodcu haskija, izgledala je kao superjunakinja iz stripa. I danas bi izgledalo kao da je snimljena jučer.

Koji dan kasnije nazvala me i zahvalila. Opet smo se zafrkavale jer malokad novinarima netko javi da je zadovoljan objavljenim. Nismo se nikad više srele ni čule. Koju godinu kasnije netragom je nestala s glazbene scene. Prije 4-5 godina putem Facebooka mi je poslala zahtjev za prijateljstvom, ali sam ostavila njoj da me kontaktira ako bude željela jer Davorka je prije svega bila vrlo decentna i pristojna osoba.

Bila sam sretna kad sam vidjela nedavno njezin intervju i da je, unatoč životnim nedaćama, nije napustio njezin tako dobar smisao za humor. Vjerovala sam da će se kad-tad vratiti na scenu, da će ipak iskoristiti taj svoj bogomdani jedinstveni glas u nekom drugom glazbenom žanru, pa ćemo opet imati razloga za intervju. Nažalost, to se nikad nije dogodilo.

Kao prava zvijezda, zasjala je punim sjajem, a onda naglo nestala.

Najčitaniji članci