Obavijesti

Show

Komentari 10

Rekla mi je: Moram imati visoki krov, zar ne vidiš kolika sam

Rekla mi je: Moram imati visoki krov, zar ne vidiš kolika sam
8

Kasandra je plijenila svojom pojavom, ali nitko se nije posvetio njezinom glazbenom potencijalu. Da je nastavila karijeru, danas bismo imali rasnu pjevačicu

VIDEO

Potkraj 90-ih Kasandra je bila na vrhuncu slave. Dominirala je scenom zbog glasa, stasa i karizme, pa kad bi urednicima trebala atraktivna naslovnica, ona je uvijek bila idealno rješenje. Ali Kasandra je imala baš moćni glas. Da je doista htjela nastaviti karijeru, da u njoj nisu samo gledali pojavu, nego da se netko posvetio njezinu glazbenom potencijalu, danas bismo imali rasnu pjevačicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kasandra 01:15

Radila sam tih godina u tjedniku Nacional i s njom dogovorila intervju. Rekla sam da bismo trebale razgovarati na nekom mirnom mjestu zbog tonske snimke intervjua.

- Ma najbolje onda kod mene doma - rekla je.

Kasandrini prijatelji: 'Javljala se s različitih brojeva, zvala bi po noći i satima razgovarala...'
Kasandrini prijatelji: 'Javljala se s različitih brojeva, zvala bi po noći i satima razgovarala...'

Iznenadila me, jer malo kad glazbene zvijezde pozivaju novinare u svoj dom, tim više jer se nismo poznavale. Pozvonila sam joj u dvokatnici iznad Maksimira, pojavila se na vrhu stepeništa i izvukla iz sebe duboki glas kojim mi je, uz smijeh, doviknula: 'Tuuu saaam!'

Živjela je u malom djevojačkom stanu u potkrovlju u kojem je dominirao ukusno namješteni dnevni boravak. Bila je umjetnička duša. Završila je srednju primijenjenu, voljela je slikati, a istovremeno je završila i srednju glazbenu te svirala klavir.

'Kćer sam ispratila uz orhideje. Planirale smo si kupiti jelku za Božić, a ona se nije probudila...'
'Kćer sam ispratila uz orhideje. Planirale smo si kupiti jelku za Božić, a ona se nije probudila...'

- Pa moram imati visoko krovište, vidiš kol'ka sam - rekla je aludirajući na svoju visinu od 183 centimetara. U trenirci i tenisicama više nije bila Kasandra, bila je Davorka Ručević. Nasmijana, duhovita, vedra osoba koja je govorila i o svojim vrlinama i manama bez glumatanja. Pričala je da je mogla igrati i košarku, ali nije voljela tjelesni odgoj jer je imala problema s vidom, a vježbanje na spravama i gimnastika bili su joj noćna mora. Kad sam isključila diktafon, rekla mi je da glazbu jako voli, ali šoubiznis prezire jer se u mnogočemu i mnogima razočarala. Zato najviše voli biti ovdje, kod kuće, u svome malom carstvu i slušati glazbu.

Preminula hrvatska dance pjevačica Davorka Ručević Kasandra

Idući put smo se srele u redakciji kad je došla u fotostudio. Kad sam za koji dan vidjela fotografije u novinama, jedva sam mogla povezati Kasandru s Davorkom Ručević. Vamp djevojka, držeći na povodcu haskija, izgledala je kao superjunakinja iz stripa. I danas bi izgledalo kao da je snimljena jučer.

Kasandra je svojom ljepotom uvijek plijenila pažnju
Kasandra je svojom ljepotom uvijek plijenila pažnju

Koji dan kasnije nazvala me i zahvalila. Opet smo se zafrkavale jer malokad novinarima netko javi da je zadovoljan objavljenim. Nismo se nikad više srele ni čule. Koju godinu kasnije netragom je nestala s glazbene scene. Prije 4-5 godina putem Facebooka mi je poslala zahtjev za prijateljstvom, ali sam ostavila njoj da me kontaktira ako bude željela jer Davorka je prije svega bila vrlo decentna i pristojna osoba.

Bila sam sretna kad sam vidjela nedavno njezin intervju i da je, unatoč životnim nedaćama, nije napustio njezin tako dobar smisao za humor. Vjerovala sam da će se kad-tad vratiti na scenu, da će ipak iskoristiti taj svoj bogomdani jedinstveni glas u nekom drugom glazbenom žanru, pa ćemo opet imati razloga za intervju. Nažalost, to se nikad nije dogodilo.

Kao prava zvijezda, zasjala je punim sjajem, a onda naglo nestala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu